Forhistorisk hagedesign – Hvordan lage en primitiv plantehage

Innholdsfortegnelse:

Forhistorisk hagedesign – Hvordan lage en primitiv plantehage
Forhistorisk hagedesign – Hvordan lage en primitiv plantehage

Video: Forhistorisk hagedesign – Hvordan lage en primitiv plantehage

Video: Forhistorisk hagedesign – Hvordan lage en primitiv plantehage
Video: Дизайн Дино | Неделя Дино | # 16 ДАВАЙТЕ ЖИТЬ с Мэдди и Грегом 2024, April
Anonim

Hvis du leter etter et uvanlig hagetema, og et som er spesielt morsomt for barn, kan du kanskje plante en primitiv plantehage. Forhistorisk hagedesign, ofte med dinosaurhagetema, bruker primitive planter. Du lurer kanskje på hva er primitive planter? Les videre for å lære mer om primitive planter og hvordan du kan gå frem for å lage en forhistorisk hage med barna dine.

Hva er primitive planter?

Mange planter er tilgjengelige for bruk i forhistoriske hager. Forhistorisk hagedesign bruker ganske enkelt planter som har eksistert i millioner av år. Disse plantene har tilpasset seg en rekke klima og forhold og forblir levedyktige i dag, og reproduserer ofte fra sporer, for eksempel med bregner. Å lage en forhistorisk hage i skyggen er en fin måte å bruke denne variasjonen av planter på.

Blant de eldste plantene som finnes i fossilregistreringer, har bregner tilpasset seg klimaendringer og dukket opp på nye steder over hele planeten. Moser bør også inkluderes når du planlegger forhistorisk hagedesign i skyggen. Hev noen containeriserte bregner på sokkel for en interessant variant.

Ginkgo-trær og cycader, som sagopalmen, er andre primitive planter som tar mer sol og kan også brukesnår du lager en primitiv hage.

Creating a Dinosaur Garden Theme

Trinnene for å lage en forhistorisk hage ligner på å lage en tradisjonell hage, men du vil finne resultatene overraskende annerledes. Å lage en forhistorisk hage kan hjelpe deg med å få barna interessert i hagearbeid siden mange av dem elsker dinosaurer.

En primitiv plantehage er enkel å designe når du jobber med et område som inneholder både sol og skygge. Dette er en fin måte å få barna involvert i hageprosjekter; bare fortell dem at de planter et dinosaurhagetema. Forklar at disse bladplantene sannsynligvis var dinosaurens matkilde for alle disse århundrene siden.

I tillegg til de som er oppført ovenfor, er dronningpalmer, aspargesbregner, gunnera, einer og furu blant plantene du kan bruke når du planlegger forhistorisk hagedesign. Kjerringrokk er en annen primitiv plante du kan legge til når du planlegger en primitiv plantehage. Senk en beholder ned i jorden for raskt spredende planter som disse. Dette lar deg bruke planten i hagen din og forhindrer at den kommer utenfor grensene.

Ikke glem å legge til noen hardscape-skulpturer, for eksempel dinosaurene, som en gang spiste på disse eldgamle plantene. Legg til en sandkasse for barna med, selvfølgelig, leketøysdinosaurer i plast for å utvide dinosaur-temaet når du lager en forhistorisk hage med barn.

Anbefalt: