Earthbag Construction - How To Build An Earthbag Garden

Innholdsfortegnelse:

Earthbag Construction - How To Build An Earthbag Garden
Earthbag Construction - How To Build An Earthbag Garden

Video: Earthbag Construction - How To Build An Earthbag Garden

Video: Earthbag Construction - How To Build An Earthbag Garden
Video: Complete Build of Earthbag Cabin | DIY Full Version Movie of Completed Project 2024, April
Anonim

For høyere utbytte og brukervennlighet er det ingenting som slår en hage med høybed for dyrking av grønnsaker. Den tilpassede jorda er full av næringsstoffer, og siden den aldri blir tråkket på, forblir den løs og lett for røttene å vokse inn i. Høybedshager har hatt vegger laget av tre, betongblokker, store steiner og til og med høy- eller halmballer. Et av de mest solide og pålitelige materialene for å bygge en hageseng er en jordsekk. Oppdag hvordan du bygger en jordsekk hageseng ved å bruke denne enkle konstruksjonsveiledningen for jordsekk.

Hva er Earthbags?

Earthbags, ellers kjent som sandsekker, er bomulls- eller polypropolposer fylt med naturlig jord eller sand. Posene er stablet i rader, med hver rad forskjøvet forskjøvet fra den under den. Earthbag-hager skaper en stabil og tung vegg som tåler flom, snø og sterk vind, og beskytter hagen og plantene innenfor.

Tips for å bygge Earthbag hagesenger

Earthbag-konstruksjonen er enkel; bare kjøp tomme poser fra poseselskaper. Ofte har disse selskapene trykkfeil og vil selge disse posene til en svært rimelig pris. Hvis du ikke finner klassiske sandposer, lag dine egne ved å kjøpe bomullslaken eller bruke gamle laken fra baksiden av linskapet. Lag et putetrekkform uten fald med to enkle sømmer for hver jordveske.

Fyll posene med jord fra hagen din. Hvis jorda for det meste består av leire, bland inn sand og kompost for å lage en luftigere blanding. Solid leire vil utvide seg og du risikerer at posen deler seg. Fyll posene til de er omtrent tre fjerdedeler fulle, og legg dem deretter ned med åpningen brettet under.

Lag en serie med poser rundt hele omkretsen av hagebedet. Bøy linjen i en halvsirkel eller serpentinform for ekstra styrke til veggen. Legg en dobbel linje med piggtråd på toppen av den første raden med jordsekker. Dette vil gripe tak i bunn- og toppposen når de settes sammen, holde dem på plass og forhindre at toppposen glir.

Temp hver pose med en håndstempel etter at du har satt den på plass. Dette vil komprimere jorda, noe som gjør veggen mer solid. Legg den andre raden med poser oppå den første, men forskyv dem slik at sømmene ikke ligger oppå hverandre. Fyll den første posen i raden bare delvis for å lage en kortere pose for å starte.

Plasser over hele veggen når du er ferdig med å bygge og la den tørke før du legger til jord for å fullføre jordsekken i hagebedet. Dette vil beskytte den mot fuktighet og sollys, og hjelper til med å holde veggen stabil lenger.

Anbefalt: