Spurweed Control - How To Kill Spurweed Plants

Innholdsfortegnelse:

Spurweed Control - How To Kill Spurweed Plants
Spurweed Control - How To Kill Spurweed Plants

Video: Spurweed Control - How To Kill Spurweed Plants

Video: Spurweed Control - How To Kill Spurweed Plants
Video: Controlling Spurweed in Your Southern Lawn 2024, April
Anonim

Vi har alle vært der. Våren kommer og gresset vårt er i ferd med å bli det grønne teppet der du elsker å spre bare tærne. Å, men hva har vi her? Sticky spurweed (Soliva sessilis) planter og annet ugress konkurrerer med plenen din. Lawn spurweed er en likeverdig skadedyrplante som forekommer i de fleste regioner i USA. Det er ganske invasivt og er stikkende og smertefullt på føttene og bena. Litt kunnskap om hvordan du kan drepe spurweed vil bidra til å beskytte plenen din mot dette ekle ugresset og skåne øm hud fra borer og mothaker.

Lawn Spurweed-informasjon

Spurweed planter, også kjent som plenburweed, finnes i grøfter, enger, torv, veikanter og skadede tomter. Plantene er lavtvoksende og produserer lange, ranke stilker fylt med hårete blader og klissete stilker. Stilkene har lilla flekker og vekslende palmeblader.

Spurweed er dominerende i de varmere klimaene i USA og dukker opp om vinteren som en ettårig plante. På slutten av våren begynner den virkelige plagen når planten setter frukt. Fruktene ligner små kjegler og er piggete og piggete. Når de små kjeglene er dannet, har planten nok av frø å sette for neste års avling, og du sitter fast i å håndtere det forenda en sesong. Bekjempelse av spurweed må vente til den kommende høsten når planter dukker opp.

Elminating Spurweeds

Du kan alltids trekke i ugresset, men fiberrøttene har en tendens til å brekke seg og planten kan komme tilbake. Dette er uansett bare en midlertidig løsning, siden mange frø fra planten venter i jord på et ideelt tidspunkt for å spire.

En bedre metode for å eliminere spurweeds er å bruke et passende ugressmiddel etter spiring om vinteren eller et pre-emergent om høsten før spiring har funnet sted. På den måten kan du treffe plantene før de danner de skadelige frøhodene eller konglene. Det finnes flere formler for spurweed-kontroll, men de er alle avhengige av kontroll når planten er ung.

How to Kill Spurweed

Du kan bruke et pre-emergent ugressmiddel tidlig i oktober til begynnelsen av november før frøene har spiret. En post-emergent applikasjon bør vente til du ser de bittesmå persillelignende plantene, som vanligvis er januar eller februar. Når du har identifisert dem, kan du bruke formler for Dicamba, 2, 4D eller MCPP. Følg instruksjonene nøye for en to- eller treveisblanding som anbef alt av produsenten.

Velg en vindstille dag når du sprøyter der temperaturen er 12 C eller høyere. Sørg for at barn og kjæledyr ikke er i området når du sprøyter. St. Augustine- og Tusenbeingress vil kreve en mer fortynnet påføring for å forhindre å drepe det sensitive gresset. Noen ugressmidler etter spiring vil kreve en ny påføring om to uker.

Du må følge med på ugressbestanden og avgjøre om plenen trenger et sekundbehandling. Fanger du disse plantene før de kan frukt og frø, kan du oppnå god kontroll i løpet av et par år. Deretter vil et godt bredbladet ugressmiddel oppnå utmerket behandling når det brukes som en del av et ugress- og fôrprogram.

Anbefalt: