Pepino Plantepleie: Informasjon om Pepino Melon Busker

Innholdsfortegnelse:

Pepino Plantepleie: Informasjon om Pepino Melon Busker
Pepino Plantepleie: Informasjon om Pepino Melon Busker

Video: Pepino Plantepleie: Informasjon om Pepino Melon Busker

Video: Pepino Plantepleie: Informasjon om Pepino Melon Busker
Video: Planter tomat i drivhuset 2024, April
Anonim

Familien Solanaceae (Nattskygge) står for et betydelig antall av våre grunnleggende matplanter, en av de vanligste er den irske poteten. Et mindre kjent medlem, pepino melonbusken (Solanum muricatum), er en eviggrønn busk som er hjemmehørende i de milde Andesregionene i Colombia, Peru og Chile.

Hva er en Pepino?

Det er ukjent nøyaktig hvor pepino melonbusker kommer fra, men den vokser ikke i naturen. Så, hva er pepino?

Voksende pepinoplanter dyrkes i tempererte områder i California, New Zealand, Chile og Vest-Australia og fremstår som en liten treaktig busk på 1 m eller så som er hardfør mot USDA-vekstsone 9. Bladverket ligner veldig på potetplantens vekstmåte, mens dets vekstmåte ligner på en tomats, og av denne grunn kan det ofte kreve staking.

Planten vil blomstre fra august til oktober og frukt kommer fra september til november. Det er mange kultivarer av pepino, så utseendet kan variere. Frukt fra de voksende pepinoplantene kan være runde, ovale eller til og med pæreformet og kan være hvite, lilla, grønne eller elfenbensfargede med lilla striper. Smaken av pepinofrukten ligner på en honningmelon, derav dets vanlige navn på pepinomelon, som kan skrelles og spisesfresh.

Ytterligere informasjon om Pepino-planten

Ytterligere informasjon om pepinoplanter, noen ganger k alt pepino dulce, forteller oss at navnet "Pepino" kommer fra det spanske ordet for agurk, mens "dulce" er ordet for søtt. Denne søte melonlignende frukten er en god kilde til vitamin C med 35 milligram per 100 gram.

Blomstene til pepinoplanter er hermafroditter, med både mannlige og kvinnelige organer, og pollineres av insekter. Krysspollinering er sannsynlig, noe som resulterer i hybrider og forklarer de enorme forskjellene mellom frukt og løvverk blant voksende pepinoplanter.

Pepino Plantepleie

Pepinoplanter kan dyrkes i sandholdig, leirholdig eller til og med tung leirejord, selv om de foretrekker alkalisk, godt drenerende jord med en sur nøytral pH. Pepinoer bør plantes i soleksponering og i fuktig jord.

Så pepinofrøene tidlig på våren innendørs eller i et varmt drivhus. Når de har oppnådd nok størrelse til å transplantere, overfør dem til individuelle potter, men hold dem i drivhuset den første vinteren. Når de er ett år gamle, overfører du pepinoplantene utenfor til deres faste plassering på slutten av våren eller forsommeren etter at faren for frost er over. Beskytt mot frost eller kalde temperaturer. Overvintrer innendørs eller inne i drivhuset.

Pepino-planter setter ikke frukt før nattetemperaturene er over 18 grader. Frukten modnes 30 til 80 dager etter pollinering. Høst pepinofrukten rett før den er helt moden, og den vil lagres i romtemperatur i flere uker.

Anbefalt: