Planter rødkvistkornelltrær - Hvordan dyrke rødkvistkornelltrær

Innholdsfortegnelse:

Planter rødkvistkornelltrær - Hvordan dyrke rødkvistkornelltrær
Planter rødkvistkornelltrær - Hvordan dyrke rødkvistkornelltrær

Video: Planter rødkvistkornelltrær - Hvordan dyrke rødkvistkornelltrær

Video: Planter rødkvistkornelltrær - Hvordan dyrke rødkvistkornelltrær
Video: 5 Awesome Shrubs for Winter Interest // Garden Answer - YouTube 2024, Kan
Anonim

Å dyrke en rød kvistkornell er en fin måte å sette spektakulære farger på vinterhagen. Stilkene, som er grønne om våren og sommeren, blir knallrøde når løvet faller av om høsten. Busken produserer kremhvite blomster om våren og bær som modnes fra grønt til hvitt mot slutten av sommeren. Både frukt og blomster ser bra ut mot den mørke bakgrunnen av bladverket, men bleke i forhold til den strålende vintervisningen.

Growing a Red Twig Dogwood

Ikke forveksle røde kvistkornelltrær med andre korneltrær. Mens både treet og busken tilhører Cornus-slekten, vokser rødkvistkornell aldri til å bli trær. Det er to arter av Cornus som kalles rødkvistkornell: Tatarisk kornell (C. alba) og Redosierkornell (C. sericea). De to artene er veldig like.

Rød kvistkornell er en av de plantene der mer er bedre. De ser fantastiske ut når de plantes i grupper eller som en uformell hekk. Når du planter røde kvistkornell, gi dem god plass. De vokser opp til 8 fot (2,5 m.) høye med en 8 fot (2,5 m.) spredning. Overbefolkning oppmuntrer til sykdommer og forårsaker mindre attraktive, tynne stengler.

Red Twig Dogwood Care

Rød kvist-kornellpleie er minimal bortsett fra beskjæring. Årlig beskjæring er viktigfor å beholde de strålende fargene på kvistene. Hovedmålet med å beskjære rødkvistkornell er å fjerne de gamle stilkene som ikke lenger viser god vinterfarge.

Fjern omtrent en tredjedel av stilkene på bakkenivå hvert år. Klipp ut gamle, svake stengler så vel som de som er skadet, misfarget eller vokser dårlig. Denne metoden for beskjæring holder fargen lys og busken sprek. Etter tynning kan du forkorte stilkene for å kontrollere høyden hvis du vil. Kutt ned hele busken til 9 tommer (23 cm) over bakken hvis den blir overgrodd eller ute av kontroll. Dette er en god måte å raskt fornye planten på, men den etterlater seg en bar flekk i landskapet til den vokser ut igjen.

Vann ukentlig i fravær av regn de første par månedene etter planting av rødkvistkornell, og kutt ned på vannet når busken er etablert. Voksne busker trenger bare vanning i tørre perioder.

Fôr planten en gang i året med et lag kompost eller et dryss saktefrigjødsel over rotsonen.

Anbefalt: