Behandling av Jasmine Plant Pests - Dealing with Common Pests Of Jasmine

Innholdsfortegnelse:

Behandling av Jasmine Plant Pests - Dealing with Common Pests Of Jasmine
Behandling av Jasmine Plant Pests - Dealing with Common Pests Of Jasmine

Video: Behandling av Jasmine Plant Pests - Dealing with Common Pests Of Jasmine

Video: Behandling av Jasmine Plant Pests - Dealing with Common Pests Of Jasmine
Video: SECRET BAKING SODA HACK || The Most Powerful Organic Pesticide Mixture 2024, Kan
Anonim

Henkende løv? Skadet bladverk? Bitemerker, flekker eller klissete ting på sjasminplanten din? Sjansen er stor for at du har et skadedyrproblem. Skadedyr som påvirker sjasminplanter kan alvorlig påvirke deres evne til å trives og produksjonen av de viktige duftende blomstene. Du kan lykkes med å kjempe mot skadedyr fra sjasminplanter når du først har fått tak i hvilke skadedyr som gumler på den dyrebare skjønnheten din. Du må vite hvordan du monterer effektiv skadedyrbekjempelse av sjasmin, og med litt tålmodighet vil den vakre lille busken friske opp og dufte hele hagen din.

Sjasminskadedyr

Det er to hovedtyper av sjasminplanter. De sugende insektene, som bladlus, er de hvis fôringsatferd innebærer å stikke hull på plantematerialet og spise saften.

Det finnes også bladinsekter som forårsaker visuell skade på bladene til en plante. De fleste av disse er larver og larver av en rekke møll og sommerfugler, men noen få representerer andre virvelløse dyr.

Skadedyr som påvirker sjasminplanter varierer i størrelse og grad av skade, men det er best å etablere noen grunnleggende metoder for å håndtere inntrengerne.

Jasminplanteskadegjørere av løvverk

Knoppormen er en liten hvit møll hvis larve lever av knoppene til sjasminplanten, effektivtødelegge blomstene. Galleriet ormetunneler i og rundt knoppene og bygger silkeforede huler.

Løvruller gjør akkurat det det høres ut som de gjør, mens bladnettormer dekker både løvverk og kvister i silkebaner.

En liten midd er også ansvarlig for bladskader. Midden går under det øverste laget av bladet og etterlater støt og rygger i epidermis overflate. Noen ganger forvrenges og deformeres bladet.

De fleste bladskadedyr kan bekjempes med hagebruksåpe eller olje. Behandle ved de første tegn på skade eller for forebyggende tiltak tidlig på våren ved knoppbrudd.

Jasminplanteskadedyr som suger-bokstavelig t alt

Dessverre er skadeinsekter glad i prydplantene dine, og en rekke sugende insekter kan tappe vitaliteten til sjasminen din. Jasmin plante skadedyrbekjempelse på denne sorten krever årvåkenhet og mot. Hvitfluer, skjell, midd og en rekke andre "ickies" gjør mer enn å skade utseendet til busken din. De lever av sjasminens livgivende juice og reduserer dens evne til å lagre og motta viktig fuktighet og næringsstoffer.

De fleste av disse skadedyrene er så små at de ikke er lett å oppdage og lettere kan identifiseres av plantenedgang. Dette kan inkludere brune striper på stengler som ved tripsskader, gule blader som oppstår med hvitflue og flere andre forverrede forhold. Er du i tvil om hvilket skadedyr som er problemet ditt, bruk et forstørrelsesglass eller legg et stykke hvitt papir under planten og rist. De små insektene som faller kan undersøkes mer grundig for å finne ut hvilken skurk som forårsakerproblem.

Hvis du har problemer med skadedyr, prøv først giftfrie metoder. En såpeløsning av vann og oppvaskmiddel kan tette til de fleste skadedyrs pusteområder og drepe en stor del av befolkningen. Gå til målrettede plantevernmidler hvis du kan identifisere insektet for å forhindre å drepe nyttige planter. Alt i alt, behandle sjasminen din som en dronning, så den er sunn og tåler sporadiske angrep fra små inntrengere.

Anbefalt: