What Are Silvanberries: Information on growing Silvanberry Fruit

Innholdsfortegnelse:

What Are Silvanberries: Information on growing Silvanberry Fruit
What Are Silvanberries: Information on growing Silvanberry Fruit

Video: What Are Silvanberries: Information on growing Silvanberry Fruit

Video: What Are Silvanberries: Information on growing Silvanberry Fruit
Video: Silvan Berry Harvest 2024, Kan
Anonim

Bær, spesifikt bjørnebær, er sommerens budskap og er ypperlige å bruke i smoothies, paier, syltetøy og ferske fra vintreet. En nyere bjørnebærsort er i byen: silvanbærfrukten eller sylvanbjørnebær. Så hva er de og hvordan dyrker du silvanbær? Les videre for å finne ut mer.

Hva er Silvanberries?

Hybridisert i Australia, dette bæret er en krysning mellom Marion-bær og en frøplantekryss av Pacific og Boysenberries. Kategorisert i bjørnebærfamilien, har silvanbærplanter en rekke egenskaper som ofte finnes blant andre bjørnebærvarianter. Disse plantene er langlevende (15 til 20 år) stauder, hardføre og kuldetolerante, lette å dyrke og produktive spredere. Som med alle typer bjørnebær, vil du ønske å inneholde silvanbærfruktplantene dine i en potte eller plantekasse med et espalier eller opp mot et gjerde for å begrense den entusiastiske spredningen.

Silvanbærfrukter er veldig store, mørkerøde, blanke bjørnebær som er ekstremt høye i vitamin C fra tornede vinstokker. Silvanbærplanter er høyrøstede produsenter, men ikke få panikk, all den overskuddsfrukten fryser vakkert.

Hvordan dyrke silvanbær

Som nevnt ovenfor, vil du ønske å ha en form for støtte, for eksempel et espalier eller lignende,når du planter silvanbær da de har en etterfølgende vane. Silvanbærplanter er tidlige produsenter (slutten av juni til august) som trives i kjøligere klima.

Åh, så lite spesifikt når det gjelder hvor den er plantet, men det ideelle stedet for å plante silvanbær er i full sol, ute av vinden. Planten foretrekker lett sur, godt drenert jord med mye organisk materiale blandet inn. Silvanbærplanter trenger regelmessig påføring av flytende gjødsel i vekstsesongen til en toppdressing av mulch.

I vintermånedene når planten er i dvale, tren stokkene langs gjerdet eller espalier og beskjær ut eventuelle svake eller gamle stokker eller de som allerede har produsert frukt. Hold stokkene fra bakken så mye som mulig slik at bærene ikke råtner.

Det kan være lurt å dekke plantene med fuglenett for å avskrekke fuglene fra å spise din potensielle høst. Påfør kobberspray om vinteren for å bekjempe soppsykdommer og når du planter silvanbær; plant i et åpent område med mye luftstrøm for å forhindre at sykdommen tar tak.

Anbefalt: