Vinterforberedelse for grønnsakshager - tips om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinterforberedelse for grønnsakshager - tips om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren
Vinterforberedelse for grønnsakshager - tips om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren

Video: Vinterforberedelse for grønnsakshager - tips om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren

Video: Vinterforberedelse for grønnsakshager - tips om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren
Video: How to Prepare Your Vegetable Garden for Winter in 5 Simple Steps 2024, Kan
Anonim

De årlige blomstene har falmet, de siste ertene er høstet, og det tidligere grønne gresset brunes opp. Det er på tide å bli organisert og bestemme hvordan du skal forberede grønnsakshagebed for vinteren. Med litt vinterforberedelse for grønnsakshage, vil du legge grunnlaget for en rik høsting i løpet av neste vekstsesong.

Hvordan forberede grønnsakshagebed for vinteren

Den første ordren når du skal gjøre hagen klar for vinteren, er sanitet. Fjern all brukt avlingsavfall og kompost. Bryt alt ned i mindre biter og bland inn strimlede blader for å skape en balanse av nitrogen for å fremskynde nedbrytningen. Ikke inkorporer planter som viser tegn på sykdom eller insektproblemer, da de vil infiltrere komposthaugen og forårsake fremtidige problemer. Kast disse i søpla eller brenn dem hvis du har tillatelse til det i din region.

Luks også hagen grundig, men ikke komposter det flerårige ugresset. De vil sannsynligvis forplante seg selv og bli eksistensen din hvis du bruker komposten i hagen den påfølgende sesongen.

Andre elementer på listen over vinterforberedelser for grønnsakshager er å fjerne ubrukte staker, bånd og espalier og la lufttørke før oppbevaring. Dette er også en flott tid for å rengjøre og olje hageverktøy.

Mer om forberedelse av en grønnsakshage for vinteren

På denne tiden i grønnsakshagen din vinterforberedelse, er det på tide å tenke på jorda. Det kan være lurt å få jorda testet for å se om og hvilken type endring som vil være mest fordelaktig. Avhengig av testresultatene kan jordforbedring være nødvendig med tilsetning av kalk, organisk materiale eller gjødsel.

Kalk tilsettes jorda for å gjøre den mer nøytral og tilsettes annethvert år eller tredje år for tung jord. For hver 100 fot (31 m.), bland inn 4 pund (2 kg.) kalk for sandjord, 6 pund (3 kg.) for leirjord, eller 8 pund (4 kg.) for leirjord og bland inn i de øverste 8 til 10 tommer (20-25 cm.).

Organisk materiale, som kompost, kan tilsettes når som helst på året; men om høsten tilsettes ofte halm for å hindre ugress og holde på fuktigheten. I tillegg er dette et godt tidspunkt å dyrke inn litt fersk gjødsel.

Gjødsling om høsten er ofte en meningsløs øvelse siden det sannsynligvis vil skylle ned gjennom jorda og inn i grunnvannet. En bedre ting å gjøre er å plante en dekkvekst som vil beskytte jorda og hjelpe til med oppbevaring av næringsstoffer. Det er mange dekkvekster eller grønngjødsel, som rødkløver, favabønner, åkererter, vikker og belgfrukter. Belgvekster er gode siden de tilfører jorda nitrogen og beriker den når jorda snus om våren.

Noe planting kan også forekomme på dette tidspunktet når hagen skal klargjøres for vinteren. Hvitløk, for eksempel, er alltid best når den plantes om høsten. Det finnes andre kule avlingsplanter som passer for denne sesongen.

Til slutt, før du legger hagen til sengs for vinteren, ta noen notater. Det er en god idé å holde oversikt over hvilke avlinger som gjorde det bra eller ikke. Bilder eller en skisse av hagen vil også holde den frisk i minnet og minne deg om suksesser eller nederlag. Skriv også ned jordendringene du har gjort. Riktig sanitær, jordforbedring og tilsetning av organisk materiale med bruk av grønn gjødsel vil sikre en god avling i det påfølgende året.

Anbefalt: