Vanning av planter og nær frysepunktet: Vann til planter om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vanning av planter og nær frysepunktet: Vann til planter om vinteren
Vanning av planter og nær frysepunktet: Vann til planter om vinteren

Video: Vanning av planter og nær frysepunktet: Vann til planter om vinteren

Video: Vanning av planter og nær frysepunktet: Vann til planter om vinteren
Video: ОРХИДЕЯ БРАССИЯ/ОРХИДЕЯ-ПАУК/КАМБРИЯ! ПЫШНОЕ ЦВЕТЕНИЕ НА ТРИ ЦВЕТОНОСА! УСЛОВИЯ И УХОД ЗА КАМБРИЕЙ! 2024, April
Anonim

Når været utenfor er fryktelig kaldt og snø og is har erstattet insekter og gress, lurer mange gartnere på om de bør fortsette å vanne plantene sine. Mange steder er vintervanning en god idé, spesielt hvis du har unge planter som akkurat er i ferd med å etablere seg i hagen din. Vanning av planter om vinteren er en nødvendig oppgave for de fleste hager.

Trenger planter vann over vinteren?

Hvis stedet ditt ikke er utsatt for tung snø eller er utsatt for tørkende vind, er ekstra vintervanning avgjørende. Selv om plantene dine er i dvale, er de ikke døde under dvale og har fortsatt noen grunnleggende metabolske funksjoner som må drives med vann samlet fra jorda. Røttene tørker ut om vinteren, noe som forårsaker permanent skade på stauder.

Vanning av planter og nær frysepunktet sender mange gartnere i anfall, og bekymrer seg for at den nylig våte jorda vil fryse og skade røttene. Så lenge du vanner tidlig på dagen, kan vannet du gir plantene dine faktisk være beskyttende mot frost om natten. Vannet i jorda fungerer som en felle for varme og hjelper området rundt planten å holde seg litt varmere enn luften når natten nærmer seg. Når kombinert med isolerte deksler, dette ekstravarme kan beskytte plantene dine mot skade.

Vann for planter om vinteren

Plantene dine trenger ikke så mye vann i hvileperioden som de gjør om våren og sommeren, men sørg for å vanne dem dypt noen ganger i måneden.

Trær og større landskapsstauder bør vannes mellom stammen og drypplinjen for best effekt, mens mindre planter kan vannes hvor som helst i nærheten av kronene. Bare pass på at bakken ikke forblir fuktig, siden denne situasjonen skaper en alvorlig fare for planter fra rotråte og kvelning.

Som en tommelfingerregel, vann når jorden er tørr å ta på, temperaturen ikke er under 40 grader F. (4 C.) og, hvis mulig, når vinden ikke blåser. Tørkende vind kan føre bort mye av vannet du prøver å påføre røttene til dine elskede planter.

Anbefalt: