Over gjødsling i hagen - hva du skal gjøre for gjødselforbrenning

Innholdsfortegnelse:

Over gjødsling i hagen - hva du skal gjøre for gjødselforbrenning
Over gjødsling i hagen - hva du skal gjøre for gjødselforbrenning

Video: Over gjødsling i hagen - hva du skal gjøre for gjødselforbrenning

Video: Over gjødsling i hagen - hva du skal gjøre for gjødselforbrenning
Video: How To Fertilize Your Garden The Correct Way | How, When & Why? 2024, Kan
Anonim

Vi gartnere elsker plantene våre – vi bruker store deler av somrene våre på å vanne, plukke ugress, beskjære og plukke insekter av alle innbyggere i hagen, men når det kommer til gjødsling, faller vi ofte inn i dårlige vaner. Overgjødsling i hagen, forårsaket av velment, men automatisk fôring, resulterer ofte i gjødselforbrenning av planter. For mye gjødsel på planter er et alvorlig problem, mer skadelig enn for lite gjødsel i mange tilfeller.

Kan overgjødslede hager reddes?

Hager som er overgjødslet kan noen ganger reddes, avhengig av hvor mye gjødsel du har brukt og hvor raskt du handler. Håndtering av gjødselforbrenning i hagen avhenger av hurtigheten din til å gjenkjenne tegnene i plantene dine. Lett skadede planter kan ganske enkelt visne eller se generelt uvel ut, men planter som er alvorlig brent kan se ut til å ha brent seg – bladene deres vil brune og kollapse fra kantene og innover. Dette skyldes akkumulering av gjødsels alter i vev og mangel på vann for å skylle dem ut på grunn av rotskade.

Når du oppdager at du har overgjødslet, enten på grunn av plantesymptomer eller på grunn av en hvit, s alt skorpe som dannes på jordoverflaten, begynn umiddelbart å oversvømme hagen. En lang, dypvanning kan flytte mange typer gjødsel fra jorda nær overflaten til dypere lag, der røttene for øyeblikket ikke trenger gjennom.

På samme måte som å spyle en potteplante som har fått for mye gjødsel, må du oversvømme hagen din med et volum vann som tilsvarer kubikkarealet til det gjødslede området. Å spyle hagen vil ta tid og et nøye øye for å sikre at du ikke lager stående vannpytter som vil drukne de allerede brente plantene dine.

Hva du skal gjøre hvis du overgjødsler plenen

Plener trenger samme type gjødselutvasking som hager gjør, men det kan være mye vanskeligere å levere jevnt vann til de mange gressplantene i hagen din. Hvis et lite område er skadet, men resten virker greit, fokuser innsatsen på disse plantene først. Oversvøm området med en sugeslange eller sprinkler, men sørg for å fjerne den før bakken blir myr.

Gjenta med noen få dager til plantene ser ut til å komme seg. Det er alltid en risiko for å drepe planter når du overgjødsler; selv de mest intense utvaskingsarbeidene kan være for lite, for sent.

Du kan forhindre fremtidige problemer med overgjødsling ved å teste jord før du tilfører gjødsel, bruke en spreder for å fordele gjødsel jevnere over store områder, og alltid vanne grundig umiddelbart etter at du har brukt en passende mengde gjødsel for plantene dine. Vanning hjelper til med å flytte gjødsel gjennom jorden i stedet for å holde den nær overflaten der sarte plantekroner og ømme røtter kan bli skadet.

Anbefalt: