Beneficial Wildlife - Information About Helpful Animals In A Garden

Innholdsfortegnelse:

Beneficial Wildlife - Information About Helpful Animals In A Garden
Beneficial Wildlife - Information About Helpful Animals In A Garden

Video: Beneficial Wildlife - Information About Helpful Animals In A Garden

Video: Beneficial Wildlife - Information About Helpful Animals In A Garden
Video: How to encourage wildlife into your garden | Sir Harold Hillier Gardens 2024, Kan
Anonim

Hvilke dyr er bra for hager? Som gartnere er vi alle klar over gunstige insekter (som marihøner, bønnemantider, nyttige nematoder, bier og hageedderkopper, for å nevne noen) som er ansvarlige for å opprettholde den delikate balansen mellom gode og dårlige organismer som påvirker hagen. Imidlertid er andre nyttige dyr i en hage enten allerede i opphold eller kan oppmuntres til å gjøre det til deres hjem.

Hvilke dyr er bra for hager?

Akkurat som det er gode og dårlige insekter og patogener i hagelandskapet, er det også en rekke nyttige virveldyr som kan lokkes inn i hagen via ly, mat og vannkilder.

Et slikt eksempel er å inkorporere en dam i hagen, som vil oppmuntre til froskebeboelse samt gi en drikkevannskilde for alle andre skapninger. Planting av innfødte trær og mangel på tamme katter vil fostre innfødte fugler som er viktige for å hindre insektpopulasjoner fra å bli frodige. Mange typer blomster kan inkluderes i hagen for å lokke kolibrier og sommerfugler.

Øgler, padder og slanger er ekstremt nyttige hagedyr og kan bidra til å redusere den skadelige insektpopulasjonen. Slanger kan også holde en altfor robust gnagerbestandned til et kjedelig brøl.

Og ikke glem flaggermus. Flaggermus er den viktigste rovdyren for mygg og beskytter oss derfor mot potensielt farlige myggstikk. Et flaggermushus kan oppmuntre disse verdifulle pattedyrene til å gjøre hjemmet ditt til deres også. Selv om det ikke er noen direkte sammenheng mellom disse artene og helsen til plantene dine, skaper og bevarer det naturlige habitatet i regionen din, inkludert innfødt dyreliv i hagelandskapet.

Hvordan tiltrekke nyttedyr

Som nevnt er en vannkilde som en dam eller en hvilken som helst vannfunksjon en kraftig attraksjon for både virveldyr og virvelløse dyr. Alle dyr trenger å drikke vann og det gir også fugler et sted å bade; og dermed oppmuntre oppholdet deres samt en rekke fuglehus for hekkeplasser.

For det andre trenger du områder med ly hvor dyrene kan oppdra ungene og gjemme seg for rovdyr. Det kan være lurt å gjøre et nettsøk under "innfødte planter", "naturlig landskapsforming" eller "naturlig landskapsarbeid" og inkludere navnet på regionen din for å finne ut hvilke planter som skal brukes for dyr som er urfolk i området ditt. I tillegg kan det lokale myndighetens viltkontor hjelpe deg med informasjon om dyrelivet i området, og kan også være i stand til å styre deg unna potensielle konflikter eller skader som kan oppstå i hagen på grunn av et bestemt dyr.

Vurder å plante for hver sesong, slik at dyrene du prøver å tiltrekke har en trygg havn enten det er sommer eller vinter. Evergreens er et ideelt habitat for dyreliv i denne forbindelse, og opprettholder løvåretrunde.

I tillegg gir innfødt gress dekke og hekkeplasser for fugler og små pattedyr hele året, i tillegg til grovfôr for hjort, kaniner, skoghuck, markmus og andre. Det kan også være et rikt predasjonssted for hauker, rever, ugler, coyoter og mange andre dyreliv; ha dette i bakhodet hvis du ikke ønsker å oppmuntre noen av disse rovdyrene. Ikke alle ville dyr er vegetarianere!

Planting av rikelig med vegetasjon med forskjellige blomstrings- og frøtider vil også sikre at dyrelivet har mat hele året og hindrer dem i å plyndre grønnsakshagen din. Inkluder trær, busker og vinranker som bærer frø, kjegler, nøtter og bær. Mange blomster, bunndekker, urter, bregner og selvfølgelig grønnsaker gir mat til innfødte dyr. Som sådan kan det være lurt å plante ekstra; noen for deg å høste og noen for dyrevennene dine å nappe på.

Domesticated Beneficial Wildlife

Du kan også ønske å introdusere tamme fugler som kyllinger eller ender i hagen. Disse dyrene kan søke i hagen; reduserer dermed antallet mindre ettertraktede snegler og snegler og gir deg deilige, næringsrike egg. Andre husdyr kan gi verdifull gjødsel til kompostering, noe som vil være til nytte for hagen med dens næringsstoffer, og oppmuntre til rikelig høst.

Unngå bruk av ugressmidler og plantevernmidler som kan være skadelige eller til og med dødelige for de nyttige hagedyrene. Mat aldri ville dyr direkte. Dette kan oppmuntre dem til å gå dit de ikke er velkomne, redusere deres naturlige instinkt i selvoppholdelsesdrift og forårsake konflikt somkan føre til skade eller til og med død.

Anbefalt: