Vermicomposting Worm Types - What Are The Best Worms For Compost Bin

Innholdsfortegnelse:

Vermicomposting Worm Types - What Are The Best Worms For Compost Bin
Vermicomposting Worm Types - What Are The Best Worms For Compost Bin

Video: Vermicomposting Worm Types - What Are The Best Worms For Compost Bin

Video: Vermicomposting Worm Types - What Are The Best Worms For Compost Bin
Video: What's the Best Composting Worm? Let's Dig Deeper (Pun Intended!) 2024, Kan
Anonim

Vermikompostering er en rask og effektiv måte å konvertere kjøkkenrester til en rik jordforbedring ved hjelp av meitemark. Vermikompostormer bryter ned organisk materiale, som kjøkkenrester, til avfallsprodukter som kalles støpegods. Selv om støpegods kan være avfall for ormene, er de en rik skatt for gartnere. Vermicompost er rikere på essensielle plantenæringsstoffer som nitrogen, fosfor og kalium enn tradisjonell kompost. Den inneholder også mikrober som hjelper planter å vokse.

Kan alle typer meitemark brukes til vermikompostering?

De beste typene ormer for vermikompostering er røde wigglere (Eisenia fetida) og røde ormer (Lumbricus rubellus). Disse to artene er gode ormer for kompostbingen fordi de foretrekker et kompostmiljø fremfor vanlig jord, og de er veldig enkle å holde. Ormer som lever av vegetabilsk avfall, kompost og organisk sengetøy produserer rikere støping enn de som lever av vanlig jord.

Du vil ikke finne røde wigglere i hagejord. Du kan finne rødorm i nærheten av kompost, under råtnende tømmerstokker og i andre organiske situasjoner. Problemet er å identifisere dem. Du vil ikke kunne se forskjellen mellom Lumbricus rubellus og andre ormer, så det er best å kjøpe dem. Hvisdu ikke har en lokal leverandør, kan du bestille dem på Internett. Det tar ett pund (453,5 g.) ormer (1 000 individer) for å starte en kompostbeholder av god størrelse.

Orm og vermikomposteringsbinger lukter ikke, så du kan holde ormer innendørs året rundt. Det er en fin måte å bruke opp kjøkkenrester på, og barna vil like å hjelpe til med ormefarmen. Hvis du velger de riktige typene vermikomposterende ormer og mater dem regelmessig (omtrent et halvt pund (226,5 g.) matrester per pund (453,5 g.) ormer per dag), vil du ha en jevn tilførsel av vermikompost til din hage.

Anbefalt: