Invasive vannhageplanter – Lær om ugress som liker vann og hvordan du kan kontrollere dem

Innholdsfortegnelse:

Invasive vannhageplanter – Lær om ugress som liker vann og hvordan du kan kontrollere dem
Invasive vannhageplanter – Lær om ugress som liker vann og hvordan du kan kontrollere dem

Video: Invasive vannhageplanter – Lær om ugress som liker vann og hvordan du kan kontrollere dem

Video: Invasive vannhageplanter – Lær om ugress som liker vann og hvordan du kan kontrollere dem
Video: Headaches & Migraines in POTS - Melissa Cortez, DO 2024, Kan
Anonim

Noen av de vakreste og mest interessante plantene for bassenger og dammer blir ugress når forholdene er gunstige for deres frodige vekst. Når de først er etablert, er disse plantene svært vanskelige å kontrollere. Denne artikkelen vil fortelle deg mer om bekjempelse av ugress i vannhager.

Hva er Water Garden Weeds?

Om en vannhageplante er ugress eller ikke, avhenger av hvor den vokser. I noen tilfeller hjelper harde vintre med å holde ugress i sjakk. I varme områder blir mange vanlige vannhageplanter ugress. For eksempel regnes disse alle som skadelig ugress:

  • Vannhyasinter
  • Drifts of andemat
  • Giant Salvinia
  • Hydrilla
  • Krypvannsprimula
  • Cattails
  • Noen typer vannliljer

Noen av dem utgjør en så ekstrem fare for miljøet at de er forbudt i noen stater.

Du tror kanskje at en plante som formerer seg raskt for å fylle hagedammen med blomster og løvverk er akkurat det du leter etter, men du vil snart finne ut hvorfor du vil unngå dem. Den konstante kampen for å holde dem under kontroll er mer enn de fleste gartnere ønsker å takle, ogdu risikerer å skade miljøet hvis de slipper ut i vannveier, innsjøer og bekker.

Vannhagegras kan tette vassdrag, umuliggjøre passasje med båt, og sette fisk og annet dyreliv i fare ved å frata dem sollys og oksygen.

Bekjempe ugress i vannhager

Her er noen akvatiske ugrasbekjempelsesmetoder som er egnet for hagedammer:

  • Mekanisk fjerning av ugress som liker vann er mest arbeid, men også det mest miljøvennlige. Den etterlater ingen kjemiske rester eller råtnende planter som kan oppmuntre til algeoppblomstring. Bruk et nett for å fjerne flytende ugress og rak bunnen av dammen for å fjerne ugress forankret i jorda.
  • Vevede eller plastbarrierer hindrer vekst av ugress som roter seg i bunnen av dammen ved å blokkere sollys. De er dyre i bruk, men svært effektive. Barrierer hindrer ikke flytende ugress.
  • Det finnes en rekke ugressmidler som er godkjent for bruk i hagedammer. Identifiser et ugressmiddel som viser planten på etiketten. Kjøp et ugressmiddel merket for bruk i dammer, og bruk aldri mer enn anbef alt mengde.
  • Gresskarpe er kunstig produsert fisk som ikke er i stand til å formere seg, så de kan ikke overbefolke et område. De spiser minst vekten sin i vegetasjon hver dag. Vanlig karpe bekjemper trådformede alger ved å spise dem i bunnen av dammen. Et problem med vanlig karpe er at de holder dammen gjørmete på grunn av matvanene.

Finn ut mer om invasive vannhageplanter i ditt område ved å kontakte ditt lokale kooperativExtension Agent.

Anbefalt: