Buddhist Garden Design - How To Apply Buddhist Garden Elements In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Buddhist Garden Design - How To Apply Buddhist Garden Elements In The Landscape
Buddhist Garden Design - How To Apply Buddhist Garden Elements In The Landscape

Video: Buddhist Garden Design - How To Apply Buddhist Garden Elements In The Landscape

Video: Buddhist Garden Design - How To Apply Buddhist Garden Elements In The Landscape
Video: Zen Garden Ideas and Design. Japanese Zen Garden Landscape Inspiration. 2024, Kan
Anonim

Hva er en buddhistisk hage? En buddhistisk hage kan vise buddhistiske bilder og kunst, men enda viktigere, det kan være en hvilken som helst enkel, ryddig hage som gjenspeiler buddhistiske prinsipper om fred, ro, godhet og respekt for alle levende ting.

Buddhist Garden Elements

Velg buddhistiske hageelementer med omhu; en enkel, ryddig hage fremmer en følelse av ro.

Statuer

Statuer av Buddha bør heves over bakken for å vise riktig respekt. Ofte er statuer plassert på en marmorplate eller et alterbord, men til og med en steinhaug eller en vevd matte er passende. Statuene brukes ofte sammen med en fredelig hagedam og flytende lotusblomster.

Statuerene skal vende mot hjemmet ditt. De skal passe inn i den harmoniske utformingen av hagen der de kan hjelpe besøkende med å overvinne negative følelser som sinne, uvitenhet og grådighet. Det er hensiktsmessig å vise mer enn én statue.

Lanterns

Lanterner er et gjenkjennelig trekk ved buddhistiske hager; Men formålet med tradisjonelle lykter er ikke å gi lys. Opprinnelig brukt i templer og helligdommer, var lykter tegn på tilbedelse som hedret Buddhaeller ærede forfedre.

Lotusblomst

Lotusblomsten er et viktig element i buddhistisk hagedesign, respektert for sin evne til å gi vakre blomster selv på grunt, stillestående vann.

Creating a Buddhist Garden

buddhistiske hager kan være store eller små. De inkluderer vanligvis stier for å vandre kontemplativt og områder hvor besøkende kan sitte og reflektere, ofte i skyggen av et grasiøst tre. Hvis en ubehagelig utsikt trekker ned den fredelige atmosfæren i hagen, kan den blokkeres med klatreplanter, espalier eller en bambusskjerm.

buddhistiske hageideer

Spesifikke buddhistiske hageideer inkluderer hagen i Zen-stil og hagen i Mandala-stil.

  • A Tørr hage i zen-stil er en enkel hage uten unødvendige funksjoner. Ofte består en tørr hage først og fremst av raket, hvit grus med noen få enkle trær og busker. Planter og steiner er ordnet i grupper, omtrent som øyer i grushavet. Grusen er raket inn i mønstre rundt grupperingene for å ligne havbølger.
  • A hage i Mandala-stil er sentrert rundt et hellig fjell, ofte representert av en stor, oppreist stein. Tradisjonelt regnes fjellet – aksen mellom jorden og himmelen – som universets sentrum. Besøkende rusler gjennom hagen med fjellet alltid til høyre for dem.

Anbefalt: