Boxwood-problemer – grunner til at buksbom blir gul eller brun

Innholdsfortegnelse:

Boxwood-problemer – grunner til at buksbom blir gul eller brun
Boxwood-problemer – grunner til at buksbom blir gul eller brun

Video: Boxwood-problemer – grunner til at buksbom blir gul eller brun

Video: Boxwood-problemer – grunner til at buksbom blir gul eller brun
Video: Книга 07 - Аудиокнига "Горбун из Нотр-Дама" Виктора Гюго (главы 1-8) 2024, Kan
Anonim

De er den perfekte tykke, luksuriøse hekken, men buksbom er ikke alt de er ment å være. De er plaget med en rekke problemer som kan resultere i brune eller gulne buksbombusker. Disse buksbomproblemene varierer i problemer fra veldig enkle å kurere til ekstremt skadelige. Selv om buksbom kan være vakre barrierer når de er friske, trenger de din hjelp for å takle det som plager dem.

Brune eller gulnende buksbombusker

Her er noen vanlige årsaker til at buksbom blir gul eller brun:

Vinterskade. Hvis du bor på et sted som opplever minusgrader om vinteren, kan buksbomen din ha blitt skadet av overdreven snø, is og kulde – eller til og med vinterforbrenning. Det kan ta mange måneder før de kaldnippede vevene blir tydelige, så hvis de gule bladene dukker opp om våren, prøv å ikke få panikk med mindre de fortsetter å spre seg. Gi og vann buskene dine som norm alt for å hjelpe dem å komme seg.

Root Rot. Noen ganger blir rotsystemene til buksbombusker infisert med sopppatogener som Phytophthora. Når rotråte blir alvorlig, vil det vise seg som gulnende blader som krøller seg innover og dukker opp, og planten vil vokse dårlig. Virkelig alvorlig rotråte kan flytte inn i kronen og misfarge treverket nær plantens base.

Behandling av rotråte handler om å øke dreneringen rundt plantens røtter, så hvis den er i potte, sørg for å redusere vanningsfrekvensen. En landskapsbuksbom må kanskje graves og jorden rundt den endres for å gi den en kampsjanse. Dessverre er det ingen kjemisk intervensjon tilgjengelig for rotråte.

Nematodes. De små rundormene kjent som nematoder er ikke fremmede for buksbom. Disse mikroskopiske skadedyrene lever av planterøtter, og forårsaker symptomer på generell nedgang. Planter vil gulne og visne eller til og med dø tilbake hvis rotskaden er omfattende. Du kan forlenge levetiden til disse infiserte plantene ved å gi rikelig med vann og mate dem regelmessig, men de vil til slutt bukke under for nematoder. Når de gjør det, bør du vurdere å erstatte dem med nematode-resistente amerikansk buksbom, yupon holly eller Buford holly.

Macrophoma Leaf Spot. Denne vanlige soppen ser alarmerende ut når en gartner først legger merke til den, med de gule eller brunfargede bladene som har svarte soppfruktkropper. Heldigvis, selv om det ser fryktelig ut, er det ingenting å bekymre seg for. Hvis planten din er fullstendig dekket av de svarte fruktlegemene, bør du vurdere å behandle den med neemolje; ellers vil sykdommen forsvinne av seg selv.

Volutella Blight. Når store deler av buksbomens nye vekst går fra rød til gul i begynnelsen av vekstsesongen, med laksens fruktlegemer som følger etter, har du et større problem på hendene – nærmereInspeksjon kan avsløre at plantene dine har løs bark og girdling på berørte grener. Volutella blight kan være vanskelig å kontrollere, men husk at målet er å redusere gunstige forhold for soppvekst.

Trimming av buksbom med opptil 1/3 vil bidra til å redusere den indre fuktigheten og fjerne de infiserte grenene, som er kilder til soppsporer. Sørg for å fjerne så mye av den døde veksten som mulig før du starter et sprayprogram. Tidlig på våren, før ny vekst har startet, spray buksbom med et kobbersoppmiddel og fortsett å sprøyte i henhold til pakkens anvisninger til den nye veksten har stivnet. Det kan hende du må sprøyte igjen på sensommeren eller høsten hvis buksbom gir ekstra vekst i spesielt regnfulle perioder.

Anbefalt: