Bird's Nest Orchid Wildflowers: Lær om fugleredet Orchids dyrkingsbetingelser

Innholdsfortegnelse:

Bird's Nest Orchid Wildflowers: Lær om fugleredet Orchids dyrkingsbetingelser
Bird's Nest Orchid Wildflowers: Lær om fugleredet Orchids dyrkingsbetingelser

Video: Bird's Nest Orchid Wildflowers: Lær om fugleredet Orchids dyrkingsbetingelser

Video: Bird's Nest Orchid Wildflowers: Lær om fugleredet Orchids dyrkingsbetingelser
Video: How to Care for a Bird's Nest Fern (Asplenium Nidus) 2024, Kan
Anonim

Hva er fuglerede orkidé? Villblomster av fuglerede orkidé (Neottia nidus-avis) er svært sjeldne, interessante planter som ser ganske rart ut. Fuglerede-orkideens vekstvilkår er hovedsakelig humusrike, løvskoger. Planten er oppk alt etter massen av sammenfiltrede røtter, som ligner et fuglerede. Les videre for mer informasjon om fuglerede orkideer.

Bird's Nest Orchid Dyrkingsbetingelser

Bird's nest orchid villblomster inneholder nesten ikke klorofyll og er ikke i stand til å produsere energi fra sollys. For å overleve må orkideen være avhengig av sopp gjennom hele livssyklusen. Orkideens røtter er knyttet til soppen, som bryter ned organisk materiale til næring som opprettholder orkideen. Forskere er ikke sikre på om soppen får noe fra orkideen til gjengjeld, noe som betyr at orkideen kan være en parasitt.

Så, nok en gang, hva er fuglerede orkidé? Hvis du var så heldig å snuble over planten, ville du bli overrasket over dens uvanlige utseende. Fordi orkideen mangler klorofyll, er den ikke i stand til å fotosyntetisere. De bladløse stilkene, så vel som de piggete blomstene som vises om sommeren, er bleke,honninglignende nyanse av brungul. Selv om planten når høyder på omtrent 45,5 cm, gjør den nøytrale fargen det vanskelig å få øye på fuglerede orkideer.

Fuglerede-orkideer er ikke akkurat pene, og folk som har sett disse villblomstene på nært hold rapporterer at de avgir en sterk, sykelig søt, "dødt dyr"-aroma. Dette gjør planten attraktiv – kanskje ikke for mennesker, men for en rekke fluer som bestøver planten.

Hvor vokser fuglerede orkidé?

Så hvor vokser denne unike orkideen? Fuglereirorkidé finnes først og fremst i den dype skyggen av bjørke- og barlindskoger. Du finner ikke planten i en barskog. Villblomster av fuglerede orkidé vokser over det meste av Europa og deler av Asia, inkludert Irland, Finland, Spania, Algerie, Tyrkia, Iran og til og med Sibir. De finnes ikke i Nord- eller Sør-Amerika.

Anbefalt: