Where Does Fir Clubmoss Grow - How To Identify Fir Clubmoss

Innholdsfortegnelse:

Where Does Fir Clubmoss Grow - How To Identify Fir Clubmoss
Where Does Fir Clubmoss Grow - How To Identify Fir Clubmoss

Video: Where Does Fir Clubmoss Grow - How To Identify Fir Clubmoss

Video: Where Does Fir Clubmoss Grow - How To Identify Fir Clubmoss
Video: Gone clubbin! Devil's club and Clubmoss. 2024, Kan
Anonim

Køllemoser av gran er bittesmå eviggrønne planter som ser ut som små bartrær. Disse eldgamle plantene har en interessant fortid. Les videre for å finne ut mer om granklubbmoseplanter.

Hva er en Gran Clubmoss?

Granklubbmose har en lang historie med medisinsk og magisk bruk. I middelalderen ble plantene vevd inn i kranser og armbånd. Når de ble brukt, ble disse prydene antatt å gi brukeren muligheten til å forstå språket til fugler og dyr. Sporene fra klubbmosene ble brukt til å lage lyse, men korte lysglimt i viktoriansk teater, slik at magikere og skuespillere kunne forsvinne.

Klubmoser er medlemmer av familien Lycopodiaceae, og de er blant de eldste plantene som fortsatt eksisterer i dag. Enda eldre enn bregner formerer de seg ved hjelp av sporer som finnes ved bunnen av bladene der de fester seg til stilkene. Gran clubmoss (Huperzia appalachiana) er en av en gruppe nært beslektede og nesten umulige å skille klubbmoser.

How to Identify Fir Clubmoss

Køllemos av gran danner klumper av stående stengler som ser ut som bittesmå bartrær. På tuppen av stilken kan du finne små planter med seks blader. Disse små plantene ser hjemme i en steinhage. Mange av klubbmosene ser like ut, om ikke identiske. Du må kanskje stole på forskjellene i deres foretrukne miljø for å skille mellom artene.

Hvor vokser Gran Clubmoss?

Hvis du finner dem i kalde, tøffe, alpine miljøer, som klippesider og steinete utspring, har du sannsynligvis en granklumpmose. Når du finner dem i mer beskyttede miljøer, som grøfter og bekkesider, er de mer sannsynlig en lignende art, for eksempel H. selago. I Nord-Amerika er granklubbmose begrenset til de høyere høydene i det fjerne nordøst.

Selv om den en gang ble brukt til å behandle en rekke plager, er granklumper farlig hvis den tas innvortes. Å tygge tre av de nålelignende bladene induserer en hypnotisk tilstand, mens åtte kan forårsake bevisstløshet. Symptomene på granklubbmoseforgiftning inkluderer kvalme og oppkast, magekramper, diaré, svimmelhet og sløret tale. Alle som lider av granklumpmoseforgiftning trenger øyeblikkelig medisinsk behandling.

Anbefalt: