Rhododendron gjødselplan – når og hvordan gjødsles rhododendronbusker

Innholdsfortegnelse:

Rhododendron gjødselplan – når og hvordan gjødsles rhododendronbusker
Rhododendron gjødselplan – når og hvordan gjødsles rhododendronbusker

Video: Rhododendron gjødselplan – når og hvordan gjødsles rhododendronbusker

Video: Rhododendron gjødselplan – når og hvordan gjødsles rhododendronbusker
Video: How to Fertilize a Rhododendron 2024, Kan
Anonim

Rhododendron er en av de første blomstrende buskene som blomstrer om våren. De populære buskene kan bli langvarige og sunne hvis de gis riktig pleie. Men for å få mest mulig blomstring, må du kanskje gjødsle. Så når gjødsler du rhododendron? Les videre for tips om den beste gjødselen for rhododendron og når/hvordan du får jobben gjort.

Beste gjødsel for Rhododendron

Hvis du har plantet buskene dine i fruktbar jord, er ikke gjødsling av rhododendron en nødvendighet. Imidlertid trenger de rhododendronene som vokser i dårlig jord mat. På samme måte vil planter dyrket med mulch som tar ned nitrogen i jorda, for eksempel fersk flis, sannsynligvis klare seg bedre med en vanlig rhododendrongjødselplan.

Hvis buskene dine trenger fôring, trenger du ikke bare vite når og hvordan du skal gjødsle rhododendronbusker, men du vil også bruke den beste gjødselen for rhododendron. De krever en komplett matdressing med passende intervaller.

Selv om du finner noen produkter merket som spesifikke for rhododendron og asalea, er disse ikke nødvendigvis de beste for plantene dine siden de forsurer jorda. Du trenger bare dette hvis jorda ikke er dettilstrekkelig sur for plantene.

Planter trenger generelt tre næringsstoffer for å trives: nitrogen, fosfor og kalium. De fleste gjødsel inneholder en blanding av disse tre næringsstoffene, med prosentene av hver oppført i den rekkefølgen på etiketten. En helgjødsel inneholder alle disse tre i forskjellige prosentvise mengder.

Rhododendron Fertilizer Schedule

Du vil bruke en spesiell gjødselsammensetning for de forskjellige stadiene av rhododendronveksten din. Ved planting, bruk 10-10-6 gjødsel før du vanner planten.

Tidlig vår hovner rododendronknoppene opp. På dette tidspunktet, bruk en komplett 10-8-6 gjødsel. Påfør en annen lett dose av denne gjødselen når bladene dukker opp. Om høsten er det tilstrekkelig å bruke organisk kompost eller gjødsel.

Hvordan gjødsle Rhododendronbusker

Du kan velge mellom ulike typer gjødsel til plantene dine. Granulær gjødsel kommer i korn som drysses på jorda og vannes i. Flytende eller vannløselig gjødsel blandes med vann og helles deretter i jorda.

Hvis du er bekymret for kostnadene, er granulær gjødsel den beste gjødselen for rhododendron siden den er den billigste. Flytende gjødsel passerer raskt gjennom jorden og påføringen må gjentas oftere.

En generell tommelfingerregel er å bruke en jevn spiseskje (15 mL) gjødsel for hver fot (0,5 m.) plantevekst. Du kan kjøpe granulær gjødsel som er merket med langsom frigjøring. Den frigjør næringsstoffene sakte, over tid.

Anbefalt: