Løvfellende Magnolia-varianter - Lær om Løvfellende Magnolia-trær

Innholdsfortegnelse:

Løvfellende Magnolia-varianter - Lær om Løvfellende Magnolia-trær
Løvfellende Magnolia-varianter - Lær om Løvfellende Magnolia-trær

Video: Løvfellende Magnolia-varianter - Lær om Løvfellende Magnolia-trær

Video: Løvfellende Magnolia-varianter - Lær om Løvfellende Magnolia-trær
Video: Video: Magnolia - Stam op 2024, Kan
Anonim

Det finnes mange varianter av det strålende magnoliatreet. De eviggrønne formene fungerer året rundt, men løvfellende magnoliatrær har en helt unik sjarm, med interesse fra tidlig sesong for å konkurrere med blomstrende kirsebær. Disse trærne blomstrer før bladene dukker opp, og utbasunerer våren med enorme, lett duftende blomster. Hvis du velger et tre, må du lære hvilke magnoliaer som er løvfellende før du bestemmer deg for hvilken av de forskjellige variantene av magnolia som er perfekt for hagen din.

Hvilke magnoliaer er løvfellende?

Det er både eviggrønne og løvfellende magnoliatrær. I den store gruppen av magnolia er løvtrær kjent for sin frosthardhet og attraktive form. Noen av de forskjellige variantene av magnolia er til og med kjent for å blomstre på senvinteren og fortsette til slutten av sommeren. Disse kan ha store tallerken- eller stjerneformede blomster i en rekke fargetoner.

Hvis du går rundt i nabolaget ditt og spionerer på en spesielt tiltalende magnoliaart, hvordan kan du da vite om den er en av de løvfellende magnoliavariantene? Hvis planten bare viser blomster, men bladene ennå ikke har foldet seg ut, er det en løvfellende form.

Mangelen på blader viser faktisk blomstringen bedre enn varianter som harbladene deres på blomstringstidspunktet. Effekten er oppsiktsvekkende og nesten sterk, men den lar seeren sette pris på blomstene med enkelhet.

Magnolia-løvtrær

Løvfellende magnolia kommer i et bredt spekter av former og størrelser. Det er over 40 arter av løvfellende magnolia som varierer fra 80 fot (24,5 m.) høye monstre til den lille M. stellata x kobus på bare 3 til 4 fot (1 m.) i høyden. De større formene er kultivarer av M. cabellii med hvite blomster som rødmer rosa på innsiden eller rosa blomster med kremaktige sentre.

Mer vanlig er 25- til 40 fot (7,5 til 12 m.) høye prøver som M. acuminanta, M. denudata og M. soulangeana. Magnolia soulangeana er omtrent 25 fot (7,5 m.) i høyden og har 8 kultivarer og hybrider med enorme tallerken- til tulipanformede blomster i fargetoner av lilla, kremfarget, hvitt og til og med gult. Magnolia denudata er sterkt duftende og blomstrer tidlig på senvinteren.

Magnolia ‘Black Tulip’ er et gripende større tre med tulipanformede, dyprøde blomster som er nesten svarte og en innbydende aroma.

Mindre løvfellende Magnolia-varianter

White Stardust er et lite tre, bare 1 m høyt, men det har søte små elfenbenshvite duftende blomster. Planten er et kryss med Stellata, en gruppe på 8 til 20 fot (6 m.) planter. Disse produserer stjerneblomstene som gir trærne en dusk eleganse.

Magnolia loebneri er ryddige små trær på 2,5 til 3,5 m (2,5 til 3,5 m.) med dyp rosa knopper og falmede rosa eller aromatiske blomster av elfenben.

En krysning av acuminata og denudata resulterte i'Sommerfugler', en unik 16 fot (5 m) høy plante med fantastiske gule blomster.

En fin liten, oppreist busk mot tre er ‘Nigra,’ som produserer konsekvente blomstrer av lilla-rød med rosa interiør.

Det er mange flere krysninger og kultivarer å tenke på, men alle de løvfellende variantene er enkle å ta vare på, trenger lite beskjæring og presterer godt sesong etter sesong.

Anbefalt: