What Is An African Tulip Tree - Lær om stell av afrikanske tulipaner

Innholdsfortegnelse:

What Is An African Tulip Tree - Lær om stell av afrikanske tulipaner
What Is An African Tulip Tree - Lær om stell av afrikanske tulipaner

Video: What Is An African Tulip Tree - Lær om stell av afrikanske tulipaner

Video: What Is An African Tulip Tree - Lær om stell av afrikanske tulipaner
Video: NYC LIVE Explore Manhattan Park Avenue Cherry Blossom & Grand Central Terminal (April 28, 2022) 2024, Kan
Anonim

Hva er et afrikansk tulipantre? Afrikansk tulipantre (Spathhodea campanulata) er hjemmehørende i Afrikas tropiske regnskoger, et stort, imponerende skyggetre som vokser bare i det ikke-frysende klimaet i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssoner 10 og høyere. Vil du vite mer om dette eksotiske treet? Interessert i å vite hvordan man dyrker afrikanske tulipantrær? Fortsett å lese for å finne ut.

Er afrikanske tulipaner invasivt?

Afrikansk tulipan, som er et søskenbarn til den voldsomme trompetvintreet, har en tendens til å være invasiv i tropiske klimaer, som Hawaii og Sør-Florida, hvor det danner tette kratt som forstyrrer innfødt vekst. Det er mindre problematisk i tørrere klima som Sør-California og sentrale eller nordlige Florida.

African Tulip Tree Information

Det afrikanske tulipantreet er virkelig et imponerende eksemplar med gigantiske, rødoransje eller gullgule trompetformede blomster og enorme, blanke blader. Den kan nå høyder på 80 fot (24 m.), men veksten er vanligvis begrenset til 60 fot (18 m.) eller mindre med en bredde på ca. 40 fot (12 m.). Blomstene pollineres av fugler og flaggermus, og frøene er spredt av vann og vind.

Hvordan dyrke afrikanske tulipantrær

Afrikanske tulipantrær er noe vanskelige å dyrke med frø, men enkle å formere ved å ta spiss- eller rotstikking, eller ved å plante suger.

Når det gjelder vekstforhold, tåler treet skygge, men presterer best i fullt sollys. Tilsvarende, selv om det er relativt tørketolerant, er det afrikanske tulipantreet lykkeligst med mye fuktighet. Selv om den liker rik jord, vil den vokse i nesten hvilken som helst godt drenert jord.

African Tulip Tree Care

Nyplantede afrikanske tulipantrær drar nytte av regelmessig vanning. Når treet er etablert, krever det imidlertid lite oppmerksomhet. Den er sjelden plaget av skadedyr eller sykdom, men kan midlertidig kaste bladene i perioder med alvorlig tørke.

Afrikanske tulipantrær bør beskjæres regelmessig fordi grenene, som har en tendens til å være sprø, knekker lett i hard vind. Av denne grunn bør treet plantes vekk fra strukturer eller mindre trær som kan bli skadet.

Anbefalt: