Hvordan høste bringebærplanter: tips om høsting av friske bringebær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan høste bringebærplanter: tips om høsting av friske bringebær
Hvordan høste bringebærplanter: tips om høsting av friske bringebær

Video: Hvordan høste bringebærplanter: tips om høsting av friske bringebær

Video: Hvordan høste bringebærplanter: tips om høsting av friske bringebær
Video: Growing Raspberries from Planting to Harvest 2024, April
Anonim

Bringebær kan være dyre når de kjøpes i supermarkedet på grunn av kort holdbarhet og vanskelighetsgrad ved høsting. Å plukke ville bringebær er en kostnadseffektiv og hyggelig måte å få mett av disse saftige bærene. Men hvordan vet du når bringebær er klare til å plukkes? Fortsett å lese for å finne ut om bringebærplukkingssesongen og hvordan du høster bringebær.

Høsting av ferske bringebær

Bær har alltid vært bra for oss, men i det siste får de enda mer klapp på skulderen på grunn av flavonoidene (antocyaninene) som gir bringebær fargen. I tillegg er de en god kilde til vitamin C, fiber, og selv om de er søte, rangerer de lavt på den glykemiske indeksen - noe som gjør dem til et utmerket valg for de som overvåker blodsukkernivået. Bortsett fra det, de er rett og slett deilige.

Bringebær kalles brambles og finnes i slekten Rubus. De kommer i rødt, svart og lilla. Ok, det er gule også, men det er bare røde bringebær som mangler rødt pigment. Bringebær passer til USDA sone 3-9, men visse kultivarer klarer seg bedre i visse områder. Hardføre varianter, som Boyne, Nova og Nordic, trives i nordregioner, mens Dorman Red, Bababerry og Southland er mer varmetolerante for de som bor i sørlige klimaer.

Javisst, bringebær er gode når de kjøpes hos kjøpmenn enten «ferske» eller frosne, men det er ingenting så saftig som å høste friske bringebær friske fra stokken, litt solvarme og duggkysset på toppen av modenhet. Hvordan vet du når bringebærene er klare til å plukkes?

Bringebærplukkesesong

Når du plukker villbringebær eller de fra din egen hage, må de plukkes når de er helt modne. Bærene modnes ikke lenger når de først er høstet. Hvordan kan du se om de er helt modne? Størrelse, farge og enkelhet å fjerne fra stokken er indikatorer, men den beste måten å finne ut om de er klare på er å smake på dem. Tragisk, jeg vet.

Røde bringebær kan variere fra lys til mørk rød og lilla fra rød til nesten svart. Noen bær er litt motstandsdyktige mot plukking fra vintreet og andre glir lett av. Når du har forsikret deg om at du har nok modne bær å plukke, er det på tide å dykke ned i. De blir ikke bedre bare av å henge der fra hønebærene.

Hvordan høste bringebær

Plukk bær så tidlig om morgenen som mulig. Hvis de fortsatt er gjennomvåt av dugg eller regn, la dem tørke før de plukkes for å redusere sjansene for mugg. Plukk dem forsiktig fra stokken og plasser, ikke slipp dem, i en beholder. Bruk en grunn beholder slik at du ikke klemmer alle bærene på bunnen med vekten av innhøstingen på toppen.

Bringebær modnes ikke alle på en gang, men i stedet over enet par uker. Så når du er i tvil om bær er klar, la den stå på vintreet i en dag eller to for å sikre at den er helt moden.

Når du er ferdig med å plukke for dagen, hvis du ikke har spist alle mens du plukket det vil si, sett dem i kjøleskapet. Ikke vask dem før rett før de skal spises, siden fuktigheten gjør at bærene brytes ned raskt.

Ikke oppbevar bærene i mer enn noen få dager. Sjansene er gode som ikke er en levedyktig trussel siden det er nesten umulig å holde seg unna friske bær.

Anbefalt: