Forplantning av tomatskiver – kan du starte planter fra tomatskiver

Innholdsfortegnelse:

Forplantning av tomatskiver – kan du starte planter fra tomatskiver
Forplantning av tomatskiver – kan du starte planter fra tomatskiver

Video: Forplantning av tomatskiver – kan du starte planter fra tomatskiver

Video: Forplantning av tomatskiver – kan du starte planter fra tomatskiver
Video: Lav stiklinger af dine jordbærplanter 2024, Kan
Anonim

Jeg elsker tomater og, som de fleste gartnere, inkluderer de i listen min over avlinger som skal plantes. Vi starter vanligvis våre egne planter fra frø med variert suksess. Nylig kom jeg over en forplantningsmetode for tomater som satte meg i tankene med sin enkelhet. Selvfølgelig, hvorfor ville det ikke fungere? Jeg snakker om å dyrke tomater fra en tomatskive. Er det virkelig mulig å dyrke en tomat fra oppskåret tomatfrukt? Fortsett å lese for å finne ut om du kan starte planter fra tomatskiver.

Kan du starte planter fra tomatskiver?

Forplantning av tomatskiver er noe nytt for meg, men egentlig er det frø der inne, så hvorfor ikke? Selvfølgelig er det én ting å huske på: tomatene dine kan være sterile. Så du kan få planter ved å plante tomatskiver, men de får aldri frukt.

Allikevel, hvis du har et par tomater som skal sørover, i stedet for å kaste dem ut, bør et lite eksperiment med forplantning av tomatskiver være på sin plass.

Hvordan dyrke en tomat fra oppskåret tomatfrukt

Å dyrke tomater fra en tomatskive er et veldig enkelt prosjekt, og mysteriet om hva som kan komme eller ikke kommer fra det er en del av moroa. Du kan bruke roma, biff, eller til og med cherrytomater nårplante tomatskiver.

For å begynne, fyll en potte eller beholder med pottejord, nesten til toppen av beholderen. Skjær tomaten i ¼ tomme tykke skiver. Legg tomatskivene med de kuttede sidene ned i en sirkel rundt potten, og dekk dem lett med mer pottejord. Ikke legg for mange skiver i. Tre eller fire skiver per gallon pott er nok. Stol på meg, du kommer til å få massevis av tomatstarter.

Vann potten med skjærende tomater og hold den fuktig. Frøene skal begynne å spire innen 7-14 dager. Du vil ende opp med opp mot 30-50 tomatfrøplanter. Velg de sterkeste og transplanter dem til en annen pott i grupper på fire. Etter at de fire har vokst litt, velg den 1 eller 2 sterkeste og la dem vokse.

Voila, du har tomatplanter!

Anbefalt: