Inndørs planter for kunstig lys - Hva er de beste plantene for vinduløse rom

Innholdsfortegnelse:

Inndørs planter for kunstig lys - Hva er de beste plantene for vinduløse rom
Inndørs planter for kunstig lys - Hva er de beste plantene for vinduløse rom

Video: Inndørs planter for kunstig lys - Hva er de beste plantene for vinduløse rom

Video: Inndørs planter for kunstig lys - Hva er de beste plantene for vinduløse rom
Video: Low Light Plants for Windowless Rooms 2024, Kan
Anonim

Hvis du jobber på et kontor eller mangler et vindu på rommet ditt hjemme, er sjansen stor for at de eneste lysene dine er lysrør eller glødelys. Mangel på vinduer og eksponering for sollys kan være skadelig for mennesker så vel som planter, men å finne planter for å lyse opp avlukket eller det vinduløse rommet ditt, kan være bare et snev av utendørs som trengs for å friske deg opp. Det er mange planter for vindusløse rom som vil trives i kunstig lys. La oss ta en titt på noen gode alternativer.

Velge planter for et rom uten vindu

Planter trenger sollys for å fotosyntetisere, produsere blomster og frukt og for generell helse. Når det er sagt, planter er også unikt tilpasningsdyktige, og mange spreke eksemplarer er perfekte vinduløse potteplanter. Velg en utprøvd innendørs prøve som vil grønnere opp plassen din, rense luften og gi en aura av natur til enhver steril innendørs setting.

Du trenger ikke å jobbe i et lager eller dypt inne i en skyskraper for å oppleve dårlige lysforhold innendørs. Og mange hjem har problemer med belysning på grunn av plassering av rommene eller skyggelegging fra trær utenfor.

Vindusløse potteplanter er egnet for helskyggelagte eller halvskyggefulle områder. Nårvelge planter, vurder størrelsen før du kjøper. For eksempel kan en dracaena bli ganske høy og det samme kan salongpalmer.

Veksthastighet er en annen faktor å vurdere. Hvis du vil ha en plante i god størrelse, velg en med rask vekst som vil fylle området ditt med grønt. Vinplanter fungerer vanligvis bra. Hvis du vil ha en hengende eller etterfølgende plante, prøv en hjertebladsfilodendron eller gyllen pothos. Hvis du bare vil ha en liten fyr å se ettertenksomt på, prøv en beholder med høner og kyllinger.

Planter for vinduløse rom

Det finnes flere idiotsikre, klassiske planter for kontorer og mørkere hjem. Blant disse inkluderer:

  • Slangeplante, eller svigermors tunge, med sverdlignende, stive blader med attraktive grønne og ofte gullmerker.
  • Støpejernsplante er en særegen plante som kan bli opptil 61 cm høy. Navnet sier alt, siden det ikke bare tåler lite lys, men også fuktighet, støv og generell omsorgssvikt.
  • Fredslilje er en annen plante med sverdlignende blader, men den produserer en kremhvit spathe som ligner en stor, skålformet blomst. Den foretrekker fuktig jord og gjennomsnittlige innetemperaturer.
  • Dracaena og filodendron kommer i mange former og størrelser, ofte med spraglete blader eller sprut av vekslende farger og er gode alternativer som innendørs planter for kunstige lyse områder.

Noen andre valg kan være kinesisk eviggrønn, edderkoppplante eller ZZ-plante.

Å dyrke innendørs planter for kunstige lysrom

Når du har valgt planter for et rom uten vindu, er det noen hensyn til stell. Interiørplanter som ikke utsettes for direkte lys har ikke en tendens til å tørke ut like raskt som sine kolleger. Du må kanskje ty til en vannmåler for å fortelle når det er på tide å vanne beholderen. Overvanning er en reell fare hvis du følger en tidsplan laget for planter med soleksponering.

Interiørplanter, spesielt de med store blader, må støves eller skylles under vann for å fjerne rusk som kan tette plantens åndedrettssystem.

Ompotting med noen års mellomrom er en god idé for å friske opp jord, og for å gå opp en størrelse på planter som vokser raskt.

Gjødsel er avgjørende for indre plantehelse siden de er begrenset til jord med begrenset næringsverdi og ikke kan stole på sollys for å lage plantekarbohydrater. Bruk en god potteplantegjødsel minst hver måned for sunne planter med lite lys.

Anbefalt: