What Are Oleander Hardiness Zones - How Cold Can Oleanders tolerate

Innholdsfortegnelse:

What Are Oleander Hardiness Zones - How Cold Can Oleanders tolerate
What Are Oleander Hardiness Zones - How Cold Can Oleanders tolerate

Video: What Are Oleander Hardiness Zones - How Cold Can Oleanders tolerate

Video: What Are Oleander Hardiness Zones - How Cold Can Oleanders tolerate
Video: ❄🌺TOXIC BEAUTY! GROWING OLEANDER & COLD CLIMATE CARE | COLD HARDY? 2024, April
Anonim

Få planter kan konkurrere med de prangende blomstene til oleanderbusker (Nerium oleander). Disse plantene kan tilpasses en rekke jordarter, og de blomstrer i varme og full sol samtidig som de er tørketolerante. Selv om buskene vanligvis dyrkes i de varmere områdene i USDA-hardhetssonene, presterer de ofte overraskende bra litt utenfor denne komfortsonen. Les videre for å lære mer om vinterhardhet for oleander.

Hvor kaldt tåler oleandere?

I deres flerårige område på tvers av oleanders hardførhetssone 8-10, kan de fleste oleandere bare håndtere temperaturer som ikke synker lavere enn 10 til -6 C. Vedvarende eksponering for disse temperaturene kan skade planter og hemme eller redusere blomstring. De fungerer best når de plantes i full sol, noe som også bidrar til å smelte frostdannelsen raskere enn når de plantes i skyggefulle områder.

påvirker kulde Oleander?

Selv en lett støvtørking av frost kan brenne de utviklende blad- og blomsterknoppene til oleander. Under kraftig frost og frost kan planter dø tilbake helt til bakken. Men i deres hardhetsområde dør oleandere som dør til bakken vanligvis ikke helt til røttene. Om våren vil buskene sannsynligvis spire igjen frarøtter, selv om du kanskje vil fjerne de stygge, døde grenene ved å beskjære dem.

Den vanligste måten kulde påvirker oleander på, er tidlig på våren etter at plantene har begynt å varmes opp på senvinteren. Denne plutselige temperaturvendingen kan være den eneste grunnen til at oleanderbusker ikke produserer blomster om sommeren.

Tips: Plasser et 2- til 3-tommers lag med mulch rundt oleanderbuskene dine for å hjelpe til med å isolere røttene i områder der de er mindre hardføre. På denne måten, selv om toppveksten dør tilbake til bakken, vil røttene være bedre beskyttet slik at planten kan spire igjen.

Winter Hardy Oleander Busker

Oleander vinterhardhet kan variere, avhengig av sorten. Noen vinterharde oleanderplanter inkluderer:

  • ‘Calypso,» en kraftig blomst som har enkle kirsebærrøde blomster
  • ‘Hardy Pink’ og ‘Hardy Red’, som er to av de mest vinterharde oleanderplantene. Disse sortene er hardføre til sone 7b.

Toksisitet: Du bør bruke hansker når du håndterer en oleanderbusk, fordi alle deler av planten er giftige. Hvis du beskjærer kaldskadde lemmer, ikke brenn dem fordi selv røyken er giftig.

Anbefalt: