Foryngelsesskjæring av oleanderbusker - Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker

Innholdsfortegnelse:

Foryngelsesskjæring av oleanderbusker - Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker
Foryngelsesskjæring av oleanderbusker - Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker

Video: Foryngelsesskjæring av oleanderbusker - Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker

Video: Foryngelsesskjæring av oleanderbusker - Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker
Video: Beskjæring av solbær- og ripsbusker 2024, Kan
Anonim

Oleanders (Nerium oleander) aksepterer kraftig beskjæring. Hvis du flytter inn i et hus med en uregjerlig, overgrodd oleanderbusk i bakgården, fortvil ikke. Å forynge overgrodde oleandere er i stor grad et spørsmål om beskjæring og tålmodighet. Les videre for informasjon om foryngelsesbeskjæring av oleander og når du skal beskjære oleandere for å forynge dem.

Beskjæring av en overgrodd oleander

Den gode nyheten er at du kan gjøre foryngelsesbeskjæring av oleandere og få gamle, overgrodde planter tilbake i form. Du må vurdere helsen til oleanderbusken og finne ut om den tåler drastisk beskjæring på en gang.

Problemet med en alvorlig beskjæring er at den kan indusere overflødig bladvekst og oppmuntre til basal spire. Hvis planten har en skjør helse, kan dens kraft reduseres og en veldig svak plante kan til og med dø.

Når du vurderer å beskjære en overgrodd oleander alvorlig, kan det være bedre å gjøre det litt etter litt, over en årrekke. Når du forynger gjengrodde oleandere i løpet av tre år, gjør du omtrent en tredjedel av den nødvendige tynningen hvert år.

Hvordan trimme overgrodde oleanderbusker

Generelt vil du ønske å beholde en busks naturlige form nårdu begynner å beskjære, selv når du beskjærer en overgrodd oleander. Oleanderens naturlige form – en klumpet form – er nesten alltid mer attraktiv i oleanderhekker og skjermer.

Her er tips for hvordan du trimmer overgrodde oleanderbusker over tre år:

  • Det første året, klipp en tredjedel av alle modne stilker til bakken.
  • Det andre året forynger du overgrodde oleandere, trimmer halvparten av de gjenværende modne stilkene til bakken, og forkorter de lange skuddene som følge av veksten i året før.
  • Det tredje året, trim tilbake de gjenværende eldre stilkene til noen få tommer (8 cm), og fortsett å gå tilbake til nye skudd.

Når skal oleander beskjæres

Generelt er tiden for å beskjære de fleste vårblomstrende busker sensommeren eller høsten, eller rett etter blomstringen. Dette gir plantene en sjanse til å utvikle den nye veksten som neste sesongs blomster vil vokse på.

Men sommerblomstrende busker, som oleander, bør beskjæres på senvinteren eller våren. Ikke beskjær om høsten eller midtvinteren siden dette oppmuntrer til frostfølsom nyvekst.

Anbefalt: