Kompostering av ildergjødsel - er ilderavleiring god gjødsel for planter

Innholdsfortegnelse:

Kompostering av ildergjødsel - er ilderavleiring god gjødsel for planter
Kompostering av ildergjødsel - er ilderavleiring god gjødsel for planter

Video: Kompostering av ildergjødsel - er ilderavleiring god gjødsel for planter

Video: Kompostering av ildergjødsel - er ilderavleiring god gjødsel for planter
Video: Manure Happens... Compost Helps 2024, Kan
Anonim

Gjødsel er et populært jordtillegg, og med god grunn. Den er lastet med organisk materiale og næringsstoffer som er avgjørende for planters gode helse. Men er all gjødsel det samme? Hvis du har kjæledyr, har du bæsj, og hvis du har en hage, er det fristende å bruke den til en god sak. Men avhengig av kjæledyret er det kanskje ikke så bra som du tror. Fortsett å lese for å lære mer om kompostering av ildergjødsel og bruk av ildergjødsel i hager.

Ildgjødselgjødsel

Er ilderbæsj god gjødsel? Dessverre ikke. Mens gjødsel fra kyr er ekstremt populært og gunstig, stammer det fra ett veldig viktig faktum: kyr er planteetere. Mens gjødsel fra planteetende dyr er flott for planter, er ikke gjødsel fra altetende og rovdyr det.

Avføring fra dyr som spiser kjøtt, som inkluderer hunder og katter, inneholder bakterier og parasitter som kan være skadelige for planter og spesielt dårlig for deg hvis du spiser grønnsaker gjødslet med det.

Siden ildere er rovdyr, er det ingen god idé å legge ilderbæsj i kompost og kompostere ildergjødsel. Ildergjødsel kommer til å inneholde alle slags bakterier og muligens også parasitter som ikke er gode forplantene dine eller noe du kan spise.

Selv kompostering av ildergjødsel over lang tid kommer ikke til å drepe denne bakterien, og vil sannsynligvis faktisk forurense resten av komposten din. Å legge ilderbæsj i kompost er ikke lurt, og hvis du har ildere må du dessverre finne en annen måte å kvitte deg med all den bæsj.

Hvis du bare er ute etter gjødsel, er kyr (som tidligere nevnt) et godt valg. Andre dyr som sauer, hester og kyllinger produserer veldig god gjødsel, men det er viktig å kompostere den i minst seks måneder før du legger den på plantene dine. Gjødsling med fersk gjødsel kan føre til brente røtter.

Nå som du vet at bruk av ildergjødsel på planter ikke er et godt alternativ, kan du se mot andre typer gjødsel som trygt kan brukes i stedet.

Anbefalt: