Lacecap-hortensiainformasjon – Hvordan ta vare på blondehydrangeaer

Innholdsfortegnelse:

Lacecap-hortensiainformasjon – Hvordan ta vare på blondehydrangeaer
Lacecap-hortensiainformasjon – Hvordan ta vare på blondehydrangeaer

Video: Lacecap-hortensiainformasjon – Hvordan ta vare på blondehydrangeaer

Video: Lacecap-hortensiainformasjon – Hvordan ta vare på blondehydrangeaer
Video: Hydrangea macrophylla 'Lacecap' 2024, Kan
Anonim

Moppen er den mest kjente varianten av Hydrangea macrophylla, men blondehetten er også nydelig. Hva er en blondehortensia? Det er en lignende plante som tilbyr en mer delikat blomst, og like lett å dyrke som dens mer kjente fetter. Les videre for mer informasjon om hortensia med blonder, inkludert tips om hortensia med blonder.

Hva er en Lacecap hortensia?

Hva er en blondehortensia? Den ligner veldig på mophead hortensia-planten. Den store forskjellen er at i stedet for å vokse runde klaser av prangende blomster, vokser denne hortensiaen blomster som ligner flate hetter med rynkekanter. Blomsten er en rund skive av korte blomster, kantet med vakrere blomster.

Lacecap hortensiainformasjon

En blondehette er en Hydrangea macrophylla som mophead-varianten, og dens vekstkrav er de samme. Laceheads foretrekker en del-sol, del-skygge plassering; rik, godt drenerende jord og tilstrekkelig vanning. Et sted med morgensol og ettermiddagsskygge er ideelt.

Hvis du planter blondehetter på et passende sted, vil du oppdage at det er ganske enkelt å ta vare på blondehortensia. Regelmessig beskjæring er valgfritt, men regelmessig vanning er avgjørende.

Lacecap Hydrangea Care

Braomsorg for hortensia med blonder begynner med å være sikker på at busken din får nok vann, men ikke for mye. Disse buskene liker å få vanlig drikke, men bare hvis det ubrukte vannet renner pent fra jorda. Blondehetter vil ikke gjøre det bra i gjørmete jord.

Disse hortensiaene foretrekker jevnt fuktig jord. Ett skritt du kan ta for å hjelpe jorda med å holde på fuktigheten, er å legge noen få tommer (8 cm) med organisk mulch på jorda rundt hortensiaens røtter. Ikke la mulch komme innenfor noen få tommer (8 cm) fra hortensiastilkene.

Gjødsel er en del av pleieprogrammet for hortensia med blonder. Bruk en balansert (10-10-10) gjødsel i henhold til etikettens anvisninger, eller bland organisk kompost i jorden hvert år.

Rett etter at planten er ferdig med å blomstre, klipp av de lengre blomstrende skuddene til en lavere knopp. Denne "deadheading" hjelper planten din forbli i blomst hele sommeren. Hvis du ønsker å kontrollere størrelsen på planten, kan du gjøre mer omfattende beskjæring. Fjern opptil en tredjedel av hver stilk, og gjør kuttet ved en knopp.

Lacecap hortensiainformasjon forteller deg at disse buskene tåler kraftig beskjæring. Hvis blondebusken din er eldre og ikke blomstrer mye, revitaliser den ved å klippe av en tredjedel av stilkene på bakkenivå. Gjør dette på senvinteren, og velg de eldste stilkene for å eliminere.

Anbefalt: