Hva er nålestøpesykdom: Stigmina og Rhizosphaera nålestøpsoppinformasjon

Innholdsfortegnelse:

Hva er nålestøpesykdom: Stigmina og Rhizosphaera nålestøpsoppinformasjon
Hva er nålestøpesykdom: Stigmina og Rhizosphaera nålestøpsoppinformasjon

Video: Hva er nålestøpesykdom: Stigmina og Rhizosphaera nålestøpsoppinformasjon

Video: Hva er nålestøpesykdom: Stigmina og Rhizosphaera nålestøpsoppinformasjon
Video: Gastrointestinal Dysmotility & Autoimmune Gastroparesis 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang sett et tre, for eksempel gran, med friske nåler på tuppen av grenene, men ingen nåler i det hele tatt når du ser lenger ned i grenen? Dette er forårsaket av nålestøpesykdom. Finn ut mer i denne artikkelen.

Hva er nålestøpesykdom?

Nålekastesykdommer fører til at grantrær "kaster av" sine eldre nåler og holder kun de unge nålene på tuppen av grenene. Treet blir lite attraktivt og kan se ut som om det dør, men fortvil ikke. Rhizosphaera og Stigmina, de to vanligste nålekastsykdommene hos grantrær, kan behandles. Du kan få treet ditt til å se frodig og vakkert ut igjen innen noen få år ved å følge et program med nålestøping.

Stigmina and Rhizosphaera Needle Cast in Trees

Disse sykdommene rammer først og fremst blågran. Hvis du har sett trær som er påvirket av nålekastsykdom i området, unngå å plante dette svært mottakelige treet. Vurder heller å plante edelgran, som er motstandsdyktig. Hvit gran og andre bartrær, som furu og gran, er også følsomme.

Det første trinnet er å få en pålitelig diagnose. Eksperter anbefaler at du sender noen få syke nåler til endiagnostisk laboratorium hvor de kan kjøre tester for å identifisere problemet. Hvis du føler deg komfortabel med å prøve å identifisere sykdommen hjemme, er dette hva du skal se etter:

  • Trær med Stigmina eller Rizosphaera nålestøpsopp har et særegent utseende. Grenene har grønne, friske nåler i tuppene og syke og døende nåler mot stammen. Skaden begynner på nedre greiner og beveger seg oppover i treet.
  • Trær som er rammet av nålekastsykdom har nåler som blir gulaktige om sommeren, og gradvis endres til purpurbrune på senvinteren og våren.
  • Hvis du ser på nålene med en håndlinse, vil du se rader med små svarte prikker. Disse prikkene er soppens fruktlegemer, og de er diagnostiske for sykdommen. Rader med hvite prikker er normale.

Behandle treet ved å sprøyte med et soppmiddel to ganger om våren og deretter en gang hver fjerde uke i vått vær. Veksle mellom spray med ulike aktive ingredienser. Kobber og klorotalonil er to aktive ingredienser som er bevist effektive mot sykdommene.

Husk at disse sprayene er svært giftige for planter, dyr og mennesker. Følg sikkerhetsreglene på etiketten til punkt og prikke. Bruk anbef alte verneklær, og les alle instruksjoner angående blanding og påføring av soppdrepende middel før du begynner. Store trær er vanskelige å behandle uten hjelp fra en tretjeneste.

Anbefalt: