Kaldharde lønnetrær: tips om dyrking av lønnetrær i sone 4

Innholdsfortegnelse:

Kaldharde lønnetrær: tips om dyrking av lønnetrær i sone 4
Kaldharde lønnetrær: tips om dyrking av lønnetrær i sone 4

Video: Kaldharde lønnetrær: tips om dyrking av lønnetrær i sone 4

Video: Kaldharde lønnetrær: tips om dyrking av lønnetrær i sone 4
Video: Spinosaurus Fishes for Prey | Planet Dinosaur | BBC Earth 2024, April
Anonim

Sone 4 er et vanskelig område hvor mange stauder og til og med trær ikke kan overleve den lange, kalde vinteren. Et tre som kommer i mange varianter som tåler sone 4 vintre er lønnen. Fortsett å lese for å lære mer om kaldharde lønnetrær og dyrking av lønnetrær i sone 4.

Kaldharde lønnetrær for sone 4

Det er nok av kalde hardføre lønnetrær som vil klare seg gjennom en vintersone 4 eller kaldere. Dette gir bare mening, siden lønnebladet er den sentrale figuren i det kanadiske flagget. Her er noen populære lønnetrær for sone 4:

Amur Maple– Hardfør hele veien til sone 3a, Amur-lønn vokser til mellom 15 og 25 fot (4,5-8 m.) i høyden og spredt. Om høsten blir det mørkegrønne løvet lyse nyanser av rødt, oransje eller gult.

Tatarisk lønn– Hardfør til sone 3, tatariske lønner når vanligvis mellom 15 og 25 fot (4,5–8 m.) høye og brede. De store bladene blir vanligvis gule og noen ganger røde, og faller litt tidlig på høsten.

Sugar Maple– Kilden til stadig populær lønnesirup, sukkerlønner er hardføre ned til sone 3 og har en tendens til å nå mellom 60 og 75 fot (18-23 m.) i høyden med en 45 fot (14 m.) spredning.

Red Maple– Hardfør til sone 3, den røde lønnen har fått navnet sitt ikke bare for sitt strålende høstløvverk, men også for sine røde stilker som fortsetter å gi farge om vinteren. Den vokser 40 til 60 fot (12-18 m.) høy og 40 fot (12 m.) bred.

Silver Maple– Hardfør til sone 3, undersiden av bladene er sølvfarget. Sølvlønn vokser raskt, og når mellom 50 og 80 fot (15-24 m.) høy med en spredning på 35 til 50 fot (11-15 m.). I motsetning til de fleste lønner foretrekker den skygge.

Å dyrke lønnetrær i sone 4 er relativt enkelt. Bortsett fra sølvlønnen, foretrekker de fleste lønnetrær full sol, selv om de tåler litt skygge. Dette, sammen med fargen deres, gjør dem til utmerkede frittstående trær i bakgården. De pleier å være sunne og hardføre med få skadedyrproblemer.

Anbefalt: