Ugress i sone 5-landskap: Hva er forskjellige typer kaldharde ugress

Innholdsfortegnelse:

Ugress i sone 5-landskap: Hva er forskjellige typer kaldharde ugress
Ugress i sone 5-landskap: Hva er forskjellige typer kaldharde ugress

Video: Ugress i sone 5-landskap: Hva er forskjellige typer kaldharde ugress

Video: Ugress i sone 5-landskap: Hva er forskjellige typer kaldharde ugress
Video: Лекция JADAM, часть 11. Технология no till high yield 2 2024, Kan
Anonim

De fleste ugress er hardføre planter som tåler et bredt spekter av klima og vekstforhold. Vanlige sone 5 ugress er imidlertid de som er tøffe nok til å tåle vintertemperaturer som synker ned til -15 til -20 grader F. (-26 til -29 C.). Les videre for en liste over vanlige ugress i sone 5 og lær hvordan du bekjemper ugress i kaldt klima når de dukker opp.

Vanlig ugress i sone 5

Her er 10 typer kaldhardt ugress som oftest vokser i sone 5-landskap.

  • Crabgrass (årlig, gress)
  • løvetann (flerårig, bredblad)
  • Bindweed (flerårig, bredblad)
  • Pigweed (årlig, bredblad)
  • Canada tistel (flerårig, bredbladet)
  • Knotweed (årlig, bredblad)
  • Quackgrass (staude, gress)
  • Nettle (flerårig, bredbladet)
  • Sagthistle (årlig, bredbladet)
  • Chickweed (ettårig, bredbladet)

Ugrasbehandling for sone 5

Bekjempelse av ugress i kaldt klima er i utgangspunktet det samme for alle andre steder. Å bruke en gammeldags hakke eller å trekke ugress er velprøvde former for ugrasbehandling for alle USDA-plantehardhetssoner, inkludert sone 5. Et tykt lag med mulch hjelper ogsåholde ugress i sjakk. Men hvis ugresset har fått overtaket, kan det hende du må bruke et ugressmiddel før- eller etter-emergent.

Pre-emergent ugressmidler– Kaldt vær reduserer vanligvis ikke effektiviteten til pre-emergent ugressmidler. Faktisk kan sprøyting være mer effektivt i kaldt vær fordi mange produkter blir flyktige i varmere vær, og blir til en damp som kan skade planter i nærheten.

En ekstra fordel med å bruke pre-emergent ugressmidler i kaldt vær er at mikroorganismer er tregere til å bryte ned ugressmidler i kaldt vær, noe som betyr at ugrasbekjempelsen varer lenger. Men mens fallende snø eller regn kan bidra til å inkorporere pre-emergent ugressmidler i jorda, er det ikke tilrådelig å bruke produktene på frossen eller snødekt mark.

Post-emergent ugressmidler– Denne typen ugressmidler brukes når ugresset allerede vokser aktivt. Lufttemperatur er en faktor, ettersom de fleste ugressmidler etter emergent er mest effektive når bakken er fuktig og temperaturen er over 16 grader F. (60 grader F.). Selv om ugressmidlene kan brukes i kjøligere temperaturer, er kontroll av de fleste ugress mye tregere.

Pre-emergent ugressmidler er mest effektive hvis de får ligge på løvet i minst 24 timer, så pass på at du ikke sprayer når regn eller snø er ventet.

Anbefalt: