Deadheading Echinacea Plants - Learn How To Deadhead Coneflowers

Innholdsfortegnelse:

Deadheading Echinacea Plants - Learn How To Deadhead Coneflowers
Deadheading Echinacea Plants - Learn How To Deadhead Coneflowers

Video: Deadheading Echinacea Plants - Learn How To Deadhead Coneflowers

Video: Deadheading Echinacea Plants - Learn How To Deadhead Coneflowers
Video: 🌼 How to Deadhead Coneflowers - QG Day 127 🌼 2024, Kan
Anonim

Echinacea er hjemmehørende i USA og har vært en favoritt villblomst og verdifull urt i århundrer. Lenge før nybyggere kom til Nord-Amerika, vokste indianere og brukte Echinacea som et urtemiddel mot forkjølelse, hoste og infeksjoner. Echinacea, også kjent som lilla koneblomst, har vokst vilt og fornøyd i hundrevis av år uten menneskelig "hjelp", og den kan vokse i mange år i landskapet eller blomsterbedene dine uten vedlikehold. Når jeg foreslår koneblomster til en kunde, blir jeg ofte spurt «trenger du å deadhead coneflowers?». Fortsett å lese for svaret.

Trenger du deadhead koneblomster?

Selv om de fleste av oss ville elske å tilbringe hele dagen, hver dag, i hagen vår, er det virkelige liv i veien. I stedet velger vi enkle planter med lite vedlikehold som ser ut som om vi har tilbrakt timer i hagen, mens pleie deres faktisk bare krever noen få minutter her eller der. Jeg foreslår ofte coneflower, som tåler dårlig jord, overdreven varme, tørke, full sol til delvis skygge, og som vil blomstre kontinuerlig enten du deadhead det eller ikke.

Høyleblomster høres ganske perfekt ut nå, ikke sant? Det blir bedre. Når den blomstrer, tiltrekker og mater Echinacea bier og en rekkesommerfugler (som Fritillaries, Swallowtails, Skippers, Viceroy, Red Admiral, American Lady, Painted Lady og Silvery Checkerspot).

Når de er ferdige med blomstringen, gir de frødekkede "kjeglene" verdifull mat fra sensommeren til vinteren for mange fugler (som gullfink, chickadees, blårøyer, kardinaler og furusiks). Så når jeg blir spurt om deadheading Echinacea-planter, anbefaler jeg vanligvis bare deadheading brukte blomster gjennom blomstringsperioden for å holde planten vakker, men etterlate brukte blomster på sensommeren-vinteren til fuglene.

Du kan også deadhead Echinacea for å forhindre at den frøs igjen over hele hagen. Selv om den ikke frøs like aggressivt som Rudbeckia, kan eldre varianter av coneflower frø seg selv. Nyere hybrider produserer vanligvis ikke levedyktig frø og vil ikke selvså. Disse nyere hybridene er heller ikke av stor interesse for fugler.

Echinacea Deadheading

Når du beskjærer eller fjerner en plante, bruk alltid en ren, skarp beskjæringssaks. Mens mange ettårige og stauder ganske enkelt kan knipes tilbake ved å knipse det brukte blomsterhodet av, er Echinacea-stilkene for tykke og grove til å klemmes og krever en ren, skarp klippe med beskjærer. Desinfiser beskjærere i en løsning av rødsprit eller blekemiddel og vann før beskjæring for å eliminere risikoen for spredning av sykdommer fra plante til plante.

For å deadhead-blomstrer, følg stilken ned fra blomstene til det første settet med blader og klipp rett over disse bladene. Du kan også klippe stilken helt tilbake til plantekronen hvisdet er en sort som bare produserer en blomst på hver stilk. De fleste koneblomster produserer flere blomster per stilk og vil blomstre igjen uten noen deadheading.

Ofte vil nye blomster dukke opp ved bladknuter før toppblomsten er ferdig med å visne. I dette tilfellet, beskjær den brukte blomsten og stilken tilbake til de nye blomstringene. Klipp alltid den brukte blomsterstengelen tilbake til et sett med blader eller en ny blomsterknopp, slik at du ikke sitter igjen med rare, bare stilker over hele planten.

På sensommeren til høsten, stopp deadheading brukte oppblomstringer slik at fugler kan spise frøet gjennom høsten og vinteren. Du kan også høste noen av høstblomstene for å tørke og lage urtete som hjelper til med å bekjempe vinterforkjølelse fra kronbladene.

Anbefalt: