Vannsnøfnugginformasjon: Hvordan dyrke snøfnuggvannliljeplanter

Innholdsfortegnelse:

Vannsnøfnugginformasjon: Hvordan dyrke snøfnuggvannliljeplanter
Vannsnøfnugginformasjon: Hvordan dyrke snøfnuggvannliljeplanter

Video: Vannsnøfnugginformasjon: Hvordan dyrke snøfnuggvannliljeplanter

Video: Vannsnøfnugginformasjon: Hvordan dyrke snøfnuggvannliljeplanter
Video: super fertilizer for water lily plants #waterlily #nymphaea 2024, Kan
Anonim

Vannsnøfnugg (Nymphoides spp.), også kjent som et lite flytende hjerte, er en sjarmerende liten flytende plante med delikate snøfnugglignende blomster som blomstrer om sommeren. Hvis du har en prydhagedam, er det mange gode grunner til å dyrke snøfnuggliljer. Les videre for å lære mer om snøfnugg vannlilje.

Vann snøfnugginformasjon

Til tross for navnet og den åpenbare likheten, er snøfnugg-vannlilje faktisk ikke relatert til vannliljen. Dens vekstvaner er imidlertid like, og snøfnugg-vannlilje, som vannliljen, flyter på overflaten av vannet med røttene koblet til jorden under.

Snøfnuggvannplanter er hardføre dyrkere, som sender ut løpere som raskt sprer seg over vannoverflaten. Plantene kan være svært nyttige hvis du bekjemper tilbakevendende alger i dammen, siden snøfnugg-vannlilje gir skygge som minimerer algevekst.

Fordi snøfnugg-vannlilje er en voldsom dyrker, anses den for å være en invasiv art i noen stater. Sørg for at planten ikke er et problem i ditt område før du planter snøfnuggvannplanter i dammen. Folk på ditt lokale Cooperative Extension-kontorkan gi spesifikk informasjon.

Vann snøfnuggpleie

Å dyrke snøfnuggliljer er ikke vanskelig i de milde temperaturene i USDA-plantehardhetssonene 7 til 11. Hvis du bor i et kjøligere klima, kan du flyte plantene i potter og ta dem med innendørs.

Plant snøfnugg vannlilje der planten utsettes for fullt sollys, da blomstringen vil være begrenset i halvskygge og planten vil kanskje ikke overleve i full skygge. Vanndybden bør være minst 3 tommer (7,5 cm) og ikke dypere enn 18 til 20 tommer (45 til 50 cm).

Snøfnuggvannplanter krever vanligvis ingen gjødsel fordi de tar rikelig med næringsstoffer fra damvann. Men hvis du velger å dyrke snøfnugg vannlilje i en beholder, gi en gjødsel laget spesielt for vannplanter hver måned eller så i vekstsesongen.

Tynne snøfnuggvannplanter av og til hvis de blir overfylte, og fjern døde blader etter hvert som de dukker opp. Del gjerne planten, som roter lett.

Anbefalt: