Long vs. Korthåndtert spade - Når skal man bruke en spade med lang håndtak i hagen

Innholdsfortegnelse:

Long vs. Korthåndtert spade - Når skal man bruke en spade med lang håndtak i hagen
Long vs. Korthåndtert spade - Når skal man bruke en spade med lang håndtak i hagen

Video: Long vs. Korthåndtert spade - Når skal man bruke en spade med lang håndtak i hagen

Video: Long vs. Korthåndtert spade - Når skal man bruke en spade med lang håndtak i hagen
Video: Long Handled Irish Spade or Shovel 2024, Kan
Anonim

Verktøy skal gjøre livet til en gartner enklere, så hva skal en langskaftet spade gjøre for deg? Svaret er: mye. Brukene for langskaftede spader er mange, og både hagen din og ryggen vil takke deg. Hva er en langskaftet spade? Når bruker du spader med lange skafter? Hvis du er usikker på hvor du skal stå i debatten med lang eller kort skaft, les videre.

Hva er en spade med lang håndtak?

Spader er verktøy for graving og løfting. Du bruker spader til å grave opp et blomsterbed og jobbe kompost ned i jorden. En langskaftet spade er en spade med et langt håndtak, opptil 48 tommer (122 cm.). Den har vanligvis ikke noen form for metallgrep på tuppen av spadehåndtaket.

Den enkleste måten å kjenne igjen en langskaftet spade er når den er stilt opp mot en vegg med en kortskaftet spade. Spader med kort håndtak har en tendens til å være tunge, med kortere håndtak som ofte ender i "D-grep".

Når skal man bruke spader med lange håndtak

Men hvordan avgjøre lange kontra kortskaftede spader? Når er langskaftede spader best? Bruksområder for langskaftede spader er mange og varierte i hagen. Faktisk tror mange eksperter så lengehåndterte spader er bedre for nesten alle oppgaver. Langskaftede spader er vanligvis lettere. De lar deg stå oppreist mer av tiden og bøye deg mindre.

Korthåndterte spader ble utviklet for gravearbeid på trange steder, som skyttergraver i krigstid eller kullgruver. På den annen side, hvis du er ganske lav, foretrekker du kanskje å bruke spader med kort håndtak, siden du vil finne dem lettere å kontrollere.

Bruk for langhåndterte spader

Hvis du lurer på når du skal bruke langskaftede spader, er de bedre for treplanting og annen hullgraving. Lange spadehåndtak kan nå dypt ned i et hull. Og du får bedre innflytelse, noe som er lettere for deg.

Din langskaftede spade er også flott for å grave kompost fra en komposthaug. Den er også god til å flytte mulch.

Når du skal velge en spade med langt skaft, gå for noe lett. Eksperter sier at for langhåndterte spader er det viktigste kriteriet for brukervennlighet vekt. Jo lettere spaden er, desto lettere blir det å grave.

Anbefalt: