Bean Leaf Spot Treatment - Symptomer på Cercospora Leaf Spot of Bean Plants

Innholdsfortegnelse:

Bean Leaf Spot Treatment - Symptomer på Cercospora Leaf Spot of Bean Plants
Bean Leaf Spot Treatment - Symptomer på Cercospora Leaf Spot of Bean Plants

Video: Bean Leaf Spot Treatment - Symptomer på Cercospora Leaf Spot of Bean Plants

Video: Bean Leaf Spot Treatment - Symptomer på Cercospora Leaf Spot of Bean Plants
Video: Anti-Fungal Peroxide Garden Spray | Helps Leaf Spot and Blight | Roots and Refuge 2024, April
Anonim

Sommertid betyr så mange ting, inkludert å tilbringe tid i hagen og de onde solbrenthetene som noen ganger følger med. For bønner er ikke solbrenthet en normal del av sommeren, så hvis bønnelappen din plutselig ligner mye på de soleksponerte armene dine, kan det være grunn til bekymring. Cercospora-bladflekker av bønneplanter kan vises på noen forskjellige måter, men uansett hvordan det kommer, kan det skape problemer for deg og avlingen din.

Cercospora-bladflekker i bønner

Når kvikksølvet stiger, blir hagesykdommer stadig større problemer. Bladflekker på bønner er ikke nytt, men det kan absolutt være frustrerende å oppdage at plantene dine plutselig blir infisert. Når temperaturen overstiger 23 grader og forholdene er fuktige, er det viktig å holde øynene åpne for problemer i hagen.

Cercospora-bladflekk i bønner kan starte enten som en frøbåren sykdom, som hemmer og dreper unge planter når de dukker opp, eller mer vanlig som en bladflekk som kan spre seg til bønnebelger. Soleksponerte blader begynner ofte å se solbrente ut, med rødlig eller lilla misfarging og et læraktig utseende. Alvorlig berørte øvre blader faller ofte og etterlater bladstilkene intakte. Nedrebladene kan forbli upåvirket eller bare ha begrensede soppflekker.

Som bladflekker i bønner sprer seg til belger, vil de samme lesjonene og misfargingen følge. Pods har vanligvis en dyp lilla farge. Hvis du åpner frøbeholderen, vil du se at selve frøene er plaget med forskjellige mengder lilla misfarging på overflaten.

Bean Leaf Spot Treatment

I motsetning til noen sopppatogener i bønner, er det håp om at du kan slå tilbake cercospora-bladflekken hvis du følger nøye med. Flere soppdrepende midler har vist ulike nivåer av effektivitet mot cercospora, men de som inneholder tetrakonazol, flutriafol og en kombinasjon av aksoksystrobin og difenkonazol ser ut til å være de beste.

Enkelt soppdrepende påføring fra hele blomststadiet til full belgdannelse (før frø begynner å vokse) ser ut til å kontrollere bladflekkene godt. En ekstra påføring av disse foreslåtte soppdrepende midlene mellom dannelsen av belg og begynnelsen av svellingen av frøene inni kan bidra til å bekjempe forurensning av selve frøet.

Hvis avlingen din har opplevd cercospora-bladflekker, er det viktig å ta skritt for å forhindre det i fremtiden i stedet for å stole på soppdrepende middel for å slå den tilbake år etter år. Begynn med å fjerne gammelt bønneavfall så snart det blir lagt merke til, siden dette er kilden til mange av sporene som vil bli infeksjoner neste sesong.

Å praktisere en ett- til to-årig vekstskifte med mais, korn eller gress kan også hjelpe, men unngå å bruke belgfrukter til grønngjødsel fordi de kan være mottakelige for det sammepatogen.

Anbefalt: