Sone 9 Cactus Info: Velge en kaktus for sone 9-regioner

Innholdsfortegnelse:

Sone 9 Cactus Info: Velge en kaktus for sone 9-regioner
Sone 9 Cactus Info: Velge en kaktus for sone 9-regioner

Video: Sone 9 Cactus Info: Velge en kaktus for sone 9-regioner

Video: Sone 9 Cactus Info: Velge en kaktus for sone 9-regioner
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

De fleste kaktuser er tenkt på som ørkenboere som trives i bakende varm sol og straffende, næringsfattig jord. Selv om mye av dette er sant, kan mange kaktuser trives der korte fryser forekommer og noen til og med i områder med snø. Kaktuser for sone 9 vil finne gjennomsnittlige lave temperaturer i Fahrenheit på 20 til 30 eller -7 til -1 Celsius. Det er mange eksemplarer av sone 9-kaktus tilgjengelig for slike ekstremer. Noen av de mer hardføre gruppene er Echinocereus, Mammilaria og Opuntia, men det er mange flere underarter i halvhardføre familier som er nyttige for gartnere i sone 9.

Sone 9 Cactus Info

Kaktus og andre sukkulenter er enkle å vedlikeholde og har få spesielle pleiekrav når de først er etablert. De presterer vakkert enten i bakken i varmere klima, i containere utendørs om sommeren, eller innendørs året rundt.

Bruk av kaktus for sone 9 kan gir et landskap med ørkentema med tørketoleranse og ofte fargerike blomster og frukter. De fleste eksemplarene som passer for regionen er mindre planter, men blandet med yucca eller agave for vertikal appell, de kan bringe et notat av Sahara-prakt til bakgården din.

Før du selv velger planter, må de rette forholdene væreutviklet for dyrking av kaktus i sone 9. Kaktus trenger fritt drenerende jord og klarer seg fint i grynete medium. I hagesenger kan du legge til hagesand, grus eller annet gruset materiale for å forbedre dreneringen. Potteplanter foretrekker en kaktusblanding eller en 50 % blanding av sand og pottejord.

De fleste foretrekker sol hele dagen, men bør beskyttes mot dagens varmeste stråler for å forhindre solbrenthet. I motsetning til hva mange tror, trenger kaktus vann. Planter med pads vil visne og rynke seg når kaktusene er tørkestresset. Tønnekaktuser og de med nåler klarer seg bedre på grunn av tilpasninger i huden og nåler som bidrar til å bevare fuktighet og forhindre svie. De fleste kaktusene for sone 9 bør vannes en gang i uken om sommeren og en eller to ganger i måneden om vinteren.

Choosing Zone 9 Cacti

Stort sett alle containeriserte kaktuser kan dyrkes innendørs i sone 9. Det er variantene for utendørs som må undersøkes. Noen av de bedre kaktusene for sone 9 kan være i familier fra regioner som opplever noe iskaldt og ofte er høyereliggende.

Monk's Hood er en søt liten tønnekaktus med spiralarrangerte pigger. Over tid vil den oppnå 4 fot i høyden (1 meter). En superkaldtolerant plante fra Sonoran-ørkenen er Saguaro-kaktusen. Dette klassiske eksemplet kan vokse til 50 fot høyt (15 meter), og legge til elegant høyde til kaktushagen.

Flere Cholla er veldig kaldbestandige som Chain Fruit, Bush Pencil og Giant Tree cholla. Echinocereus er en annen gruppe planter som tåler minusgrader. Prøv Claret Cup, Golden Barrel ellerLady Finger.

Når du dyrker kaktus i sone 9, kan du ikke gå g alt med prøver fra visse familier. Mange av Opuntia, Ferocactus, Euphorbia, Stenocereus og Trichocereus vil trives rett i bakken i sone 9-regioner. Nedenfor er noen av de mer populære variantene:

Opuntia

  • Beavertail
  • Engelman Prickly Pear
  • Tiger Tongue
  • Orange Bunny Ears
  • Cow’s Tongue
  • Elephant Ear

Ferocactus

  • Blue Barrel
  • Fishhook
  • Red Spines

Euphorbia

  • Blyantbusk
  • Marokkansk haug
  • voksplante

Stenocereus

meksikansk orgelpipe

Bland inn noen isplanter, aloe eller lavtvoksende sukkulenter, og du vil skape et drømmende ørkenlandskap.

Anbefalt: