Voksende hageorkideer: orkidevarianter for hager i sone 9

Innholdsfortegnelse:

Voksende hageorkideer: orkidevarianter for hager i sone 9
Voksende hageorkideer: orkidevarianter for hager i sone 9

Video: Voksende hageorkideer: orkidevarianter for hager i sone 9

Video: Voksende hageorkideer: orkidevarianter for hager i sone 9
Video: Часть 1 - Аудиокнига Герберта Уэллса "Война миров" (Книга 1 - главы 1-12) 2024, Kan
Anonim

Orkideer er vakre og eksotiske blomster, men for de fleste er de strengt tatt inneplanter. Disse delikate luftplantene ble for det meste bygget for tropene og tåler ikke kaldt vær eller fryser. Men det er noen orkideer i sone 9 som du kan slippe unna med å dyrke i hagen din for å legge til den tropiske følelsen.

Kan du dyrke orkideer i sone 9?

Selv om mange varianter av orkideer virkelig er tropiske, kan du finne flere som er kaldharde og som lett kan vokse i hagen din i sone 9. Det du imidlertid vil finne er at de fleste av disse tempererte variantene av hageorkideer er terrestriske i stedet for epifytter. I motsetning til deres tropiske hager som ikke krever jord, må mange av de kaldharde variantene plantes i jord.

Orkidevarianter for hager i sone 9

Ved dyrking av orkideer i sone 9 er det viktig å finne de riktige sortene. Se etter kaldharde varianter, fordi selv temperaturer på 40 grader Fahrenheit (4 Celsius) kan være skadelig for disse plantene. Terrestriske varianter av orkideer er mer sannsynlig å tolerere kulde. Her er noen eksempler:

Lady slipper. Den prangende dametøffelen er et populært valg for de kalderesoner. Mange av variantene av dametøfler er hjemmehørende i USA. Disse blomstene har en poselignende blomst, som minner om en tøffel, og kommer i hvitt, rosa, gult og andre nyanser.

Bletilla. Også k alt hardføre bakken orkideer, disse blomstene blomstrer i en lang, ti ukers periode de fleste steder og foretrekker delvis sol. De kommer i varianter som er gul, lavendel, hvit og rosa.

Calanthe. Denne slekten av orkideer har godt over 100 forskjellige arter og er hjemmehørende i Afrika, Asia og Australia. Calanthe er noen av de enkleste orkideene å dyrke, og krever kun minimal pleie. Du kan finne varianter med blomster som er gule, hvite, grønne, rosa og røde.

Spiranthes. Også kjent som Lady's Tresses, er disse orkideene hardføre og unike. De produserer lange pigger av blomster som ligner en flette, derav navnet. Gi disse blomstene delvis skygge, og du vil bli belønnet med velduftende, hvite blomster.

Orkideer for våtmarker. Hvis du har et våtmarksområde eller en dam i hagen din, prøv noen av de hardføre orkidevariantene som trives i fuktige omgivelser. Disse inkluderer medlemmer av orkidegruppene Calopogon og Epipactis som produserer en rekke former og farger.

Å dyrke orkideer i sone 9 er mulig. Du trenger bare å vite hvilke varianter som tåler kulde og trives i hagen din.

Anbefalt: