Fôring av hjortebregner med bananer - Lær om banangjødsel for hjortebregner

Innholdsfortegnelse:

Fôring av hjortebregner med bananer - Lær om banangjødsel for hjortebregner
Fôring av hjortebregner med bananer - Lær om banangjødsel for hjortebregner

Video: Fôring av hjortebregner med bananer - Lær om banangjødsel for hjortebregner

Video: Fôring av hjortebregner med bananer - Lær om banangjødsel for hjortebregner
Video: Easy DIY Plant Food | Banana Water - creative explained 2024, Kan
Anonim

Bananskall er rik på kalium og gir mindre mengder mangan og fosfor, alle essensielle næringsstoffer for hager og stueplanter. Vi vil vanligvis tenke på kompostering som den riktige måten å levere disse mineralene til plantene våre på. Men hva med å «mate» bananskall direkte til plantene?

Hvis det gjelder minst én plante, hjortebregnen, er det like effektivt å legge til hele bananskall som å kompostere dem først. Du kan "mate" et helt skall eller til og med en hel banan til planten ved å plassere den på toppen av planten, blant bladene.

Om bananskall og hjortebregner

Å mate hjortebregner med bananer er mulig på grunn av denne plantens unike livsstil. Staghorn bregner er epifytter, planter som vokser på forhøyede overflater vekk fra kontakt med jorda. De produserer to typer blader: gevirblader, som stikker ut fra midten av bregnen, og basale blader, som vokser i overlappende lag og klamrer seg til overflaten planten vokser på. Den øvre delen av basalbladene vokser oppover og danner ofte en koppform som kan samle vann.

I naturen vokser hjortebregner vanligvis festet til trelemmer,stammer og steiner. I dette habitatet samles organiske materialer som bladstrø i koppen som dannes av de oppovervendte basalbladene. Vann som skylles ned fra skogtakene både hydrerer bregnen og tilfører den næringsstoffer. Organiske materialer som faller ned i koppen brytes ned og frigjør sakte mineraler som planten kan absorbere.

Hvordan bruke bananer til å mate en Staghorn-bregne

Å bruke banangjødsel til hjortebregner er en enkel måte å opprettholde plantens helse på samtidig som du reduserer kjøkkenavfallet. Avhengig av størrelsen på bregnen din, fôr den med opptil fire bananskall i måneden for å gi kalium pluss mindre mengder fosfor og mikronæringsstoffer. Et bananskall er nesten som en tidsfrigjørende gjødsel for disse næringsstoffene.

Plasser bananskallene i den oppreiste delen av basalbladene eller mellom bregnen og festet. Hvis du er bekymret for at skallet skal tiltrekke fruktfluer til en innendørs bregne, bløtlegg skallet i vann i noen dager, kast eller komposter skallet, og vann planten.

Siden bananskall ikke inneholder mye nitrogen, bør bananmatede hjortehorn også forsynes med en nitrogenkilde. Gi bregnene dine månedlig i vekstsesongen med en balansert gjødsel.

Hvis bananene dine ikke er økologiske, er det best å vaske skallene før du gir dem til hjortebregnen din. Konvensjonelle bananer behandles vanligvis med soppdrepende midler for å kontrollere en skadelig soppsykdom. Siden skrellet ikke anses som spiselige, kan soppdrepende midler som ikke er tillatt på spiselige deler tillates på skreller.

Anbefalt: