Glem-meg-ikke-problemer – skadedyr og sykdommer hos forglem-meg-ikke-planter

Innholdsfortegnelse:

Glem-meg-ikke-problemer – skadedyr og sykdommer hos forglem-meg-ikke-planter
Glem-meg-ikke-problemer – skadedyr og sykdommer hos forglem-meg-ikke-planter

Video: Glem-meg-ikke-problemer – skadedyr og sykdommer hos forglem-meg-ikke-planter

Video: Glem-meg-ikke-problemer – skadedyr og sykdommer hos forglem-meg-ikke-planter
Video: True blue. What a great year for Cynoglossum aka Chinese Forget Me Nots. 2024, April
Anonim

Å vokse forglemmegei kan være en tur i parken hvis du vet hvilke faretegn du skal være på utkikk etter. Selv om disse plantene har få problemer, er det alltid en risiko for soppsykdommer eller skadeinsekter, så les deg opp om de vanligste problemene med forglemmigei du vil se i hagen. Enten du har glemmeg-ikke-problemer eller bare forbereder deg på det verste, vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne resultatene du ønsker.

Vanlige glem-meg-ikke-problemer

Et robust stativ av forglemmegei er et virkelig bemerkelsesverdig syn, men det perfekte bildet kommer ikke bare ved et uhell. Imponerende forglemmigei er et produkt av en dyrker som er godt kjent med de vanlige problemene med forglemmegei, fra soppsykdom til skadeinsekter.

Selv om forglemmegei generelt er ganske tøffe når de først er etablert i landskapet, betyr ikke det at de aldri vil ha et problem. Heldigvis er de fleste skadedyr og sykdommer hos forglemmigei ganske enkle å kontrollere. Hold utkikk i hagen for disse vanlige forglemmegei-skadedyrene og sykdommene for best suksess med forglemmegei:

Aphids. Jo før du fanger dissesmå, myke saftsugere, jo lettere er de å kvitte seg med, så inspiser plantene dine regelmessig. De ser litt ut som bittesmå poteter og beveger seg ikke når de begynner å spise på undersiden av plantebladene. En vanlig spray med vann eller manuelt tørke dem fra planter kan kontrollere bladlus tilstrekkelig. Se etter maur som kan drive oppdrett av disse bladlusene, siden de raskt kan gjenopprette en koloni. Strategisk plassert maur lokkemat kan bidra til å kontrollere de bittesmå bøndene.

Potetloppebiller. Disse frølignende svarte billene lever på undersiden av plantebladene, og forårsaker betydelig misfarging og død av bladverket, men regnes ikke som alvorlige skadedyr for forglemmigei. Du kan unngå å invitere loppebilleskadedyr inn på standene dine ved å dekke unge planter med raddeksler til de er etablert.

Snegler og snegler. Av alle hageskadedyrene der ute, har snegler og snegler en spesiell type beryktethet om seg. De kan virke ustoppelige, men de er faktisk ganske enkle å arrestere hvis du planlegger godt. Gå ut om natten og sjekk forglemmegei-standen for å sikre at skaden kommer fra enten snegler eller snegler. Med en positiv identifikasjon kan du begynne å håndplukke dem hvis stativet er lite, og sørg for å dyppe skadedyrene i en bøtte full med såpevann etter hvert som du finner dem.

Langsiktig kontroll kan oppnås ved å plante aluminiumspaiformer rundt plantene dine og fylle dem med billig øl. Snegler og snegler trenger ikke et mikrobrygg; de hopper gjerne inn og tilbringer de siste nettene sine med å suge inn de billige tingene. Sørg for å rense feller imorgenen og tilbakestill til du har gått flere netter uten noen nye snegler eller snegler i fellen.

Crown råte. Hvis plantene dine begynner å visne og dø og du legger merke til tynne spindelvevlignende tråder på basen, har du sannsynligvis å gjøre med Sclerotium delphinii. Dette alvorlige sopppatogenet vil ødelegge enhver forglemmigei det kommer i kontakt med, så grav og ødelegg alle berørte planter og de som er umiddelbare naboer hvis du håper å kontrollere spredningen.

Rengjør verktøyene nøye for å sikre at du ikke sprer sporer som fører til kronråte. Infisert jord bør destrueres når det er mulig, eller dekkes med klar plast til neste vår for å sikre at sporene er tilstrekkelig stoppet.

Andre soppsykdommer. Mugg, bladflekker, rust og dunmugg er også vanlige, men enkle, problemer med forglemmigei. For disse patogenene, sørg for at området har rikelig med god luftsirkulasjon, fjern alt dødt plantemateriale og behandle med et soppdrepende middel som mancozeb eller tiofanat-metyl så snart tegn vises.

Anbefalt: