Sone 8 Ornamental Winter Garden: Velge prydplanter for Zone 8 Winters

Innholdsfortegnelse:

Sone 8 Ornamental Winter Garden: Velge prydplanter for Zone 8 Winters
Sone 8 Ornamental Winter Garden: Velge prydplanter for Zone 8 Winters

Video: Sone 8 Ornamental Winter Garden: Velge prydplanter for Zone 8 Winters

Video: Sone 8 Ornamental Winter Garden: Velge prydplanter for Zone 8 Winters
Video: Rare perennial flowers for the garden 2024, Kan
Anonim

En vinterhage er et nydelig syn. I stedet for et trist, karrig landskap, kan du ha vakre og interessante planter som spankulerer på tingene hele vinteren. Det er spesielt mulig i sone 8, der gjennomsnittlig minimumstemperatur er mellom 10 og 20 grader F. (-6,7 til -12 grader C.). Denne artikkelen vil gi deg mange ideer for din pryd vinterhage i sone 8.

Sone 8 Ornamentals for Winter

Hvis du er interessert i å plante prydplanter for blomster- eller fruktappell, bør følgende planter fungere godt:

Heksehassel (Hamamelis-arter og kultivarer) og deres slektninger er noen av de beste prydplantene for vintre i sone 8. Disse store buskene eller små trærne blomstrer til forskjellige tider om høsten, vinteren og tidlig på våren. De krydret-luktende blomstene med langstrakte gule eller oransje kronblad holder seg på treet i opptil en måned. Alle Hamamelis-varianter krever litt nedkjøling om vinteren. I sone 8 velger du en variant med lavt kjølebehov.

Et fargerikt alternativ er den relaterte kinesiske frynsblomsten, Loropetalum chinense, som kommer i rosa- og hvitblomstrende versjoner med vinterbladfarger fra grønt tilburgunder.

Paperbush, Edgeworthia chrysantha, er en 3 til 8 fot (1 til 2 m.) høy, løvfellende busk. Den produserer klynger av duftende, hvite og gule blomster rett ved endene av attraktive brune kvister. Den blomstrer fra desember til april (i USA).

Vinterbær eller løvfellende kristtorn (Ilex verticillata) feller bladene om vinteren, og viser de røde bærene. Denne busken er hjemmehørende i det østlige USA og Canada. For en annen farge, prøv blekkbærkristtorn (Ilex glabra), en annen nordamerikansk innfødt med svarte bær.

Alternativt kan du plante ildtorn (Pyracantha-kultivarer), en stor busk i rosefamilien, for å nyte dens rikelig med oransje, røde eller gule bær om vinteren og de hvite blomstene om sommeren.

Fasteroser og juleroser (Helleborus-arter) er lavtliggende prydplanter hvis blomsterstilker skyver opp gjennom bakken om vinteren eller tidlig på våren. Mange kultivarer gjør det bra i sone 8, og de kommer i et bredt utvalg av blomsterfarger.

Når du har valgt prydplantene dine for blomstrende sone 8 for vinteren, suppler dem med noen prydgress eller gresslignende planter.

Fjærrørgress, Calamagrostis x acutifolia, er tilgjengelig i flere dekorative varianter for sone 8. Plant dette høye prydgresset i klumper for å nyte de prangende blomsterhodene fra sommer til høst. Om vinteren svaier den forsiktig i vinden.

Hystrix patula, flaskebørstegress, viser sine uvanlige, flaskebørsteformede frøhoder i endene av 1 til 4 fot (0,5 til 1 meter) høye stilker. Denne planten er hjemmehørende i nordAmerika.

Søtt flagg, Acorus calamus, er en flott plante for vannfylte jordsmonn som finnes i enkelte sone 8-områder. De lange, bladlignende bladene er tilgjengelige i grønne eller spraglete former.

Å dyrke dekorative vinterplanter i sone 8 er en fin måte å live opp den kalde årstiden. Forhåpentligvis har vi gitt deg noen ideer for å komme i gang!

Anbefalt: