Typer av dvergsommersøte planter: Velge dvergsommersøte varianter

Innholdsfortegnelse:

Typer av dvergsommersøte planter: Velge dvergsommersøte varianter
Typer av dvergsommersøte planter: Velge dvergsommersøte varianter

Video: Typer av dvergsommersøte planter: Velge dvergsommersøte varianter

Video: Typer av dvergsommersøte planter: Velge dvergsommersøte varianter
Video: Summersweet - Fragrant, Pollinators, Fall Color, Native - Clethra Alnifolia 2024, Kan
Anonim

En innfødt i Øst-USA, sommersøt (Clethra alnifolia) er et must-ha i sommerfuglhagen. Dens søtt duftende blomster har også et snev av krydret pepper, noe som resulterer i det vanlige navnet søt pepperbusk. Med høyder på 1,5-2,4 m høye og plantens sugende vane, har ikke alle hager eller landskap den nødvendige plassen for en sommersøt i full størrelse. Heldigvis finnes dverg sommersøte varianter. La oss lære om disse dvergsommersøte plantetypene.

Om små sommersøte planter

Også kjent som kolibriplante, trekker de velduftende hvite blomsterpiggene til sommersøt kolibrier og sommerfugler til hagen. Når midten av sensommeren blomstrer falmer, produserer planten frø som gir mat til fuglene hele vinteren.

Summersweet vokser best i halvskygge til skygge. Den foretrekker også konsekvent fuktig jord og kan ikke overleve tørke. På grunn av summersweets preferanse for fuktig jord og dens vane med å spre seg med tette jordstengler, brukes den effektivt til erosjonskontroll langs bredden av vannveier. Små sommersøte planter kan også brukes som grunnplanter, border eller prøveplanter.

Selv om sommersøt er en favoritt blant fugler og pollinatorer, plages den sjelden av rådyr eller kaniner. Dette, pluss dets preferanse for litt sur jord, gjør sommersøtt til et utmerket valg for skogshager. Om sommeren er løvet til sommersøt skinnende grønt, men om høsten blir det strålende gult, noe som trekker oppmerksomheten mot mørke, skyggefulle flekker i landskapet.

Summersweet er en saktevoksende løvfellende busk som er hardfør i sone 4-9. Det kan være nødvendig å kontrollere plantens sugevane eller beskjære den til form. Beskjæring bør gjøres sent på vinteren eller tidlig på våren.

Dvergsommersøte varianter

Nedenfor er vanlige typer dvergsommersøt som gir perfekte tillegg til hagelandskapet:

  • Hummingbird – høyde 30–40 tommer (76–101 cm.)
  • Seksten stearinlys – høyde 30–40 tommer (76–101 cm.)
  • White Dove – høyde 2-3 fot (60-91 cm.)
  • Sugartina – høyde 28–30 tommer (71–76 cm.)
  • Cryst altina – høyde 2-3 fot (60-91 cm.)
  • Tom's Compact – høyde 2-3 fot (60-91 cm.)

Anbefalt: