Growing Lady's Mantle In Pots: Lær om å ta vare på Potted Lady's Mantle

Innholdsfortegnelse:

Growing Lady's Mantle In Pots: Lær om å ta vare på Potted Lady's Mantle
Growing Lady's Mantle In Pots: Lær om å ta vare på Potted Lady's Mantle

Video: Growing Lady's Mantle In Pots: Lær om å ta vare på Potted Lady's Mantle

Video: Growing Lady's Mantle In Pots: Lær om å ta vare på Potted Lady's Mantle
Video: An Interview with Tori & Nick Foles - Facing POTS: One Family’s Story of Devotion, Love & Service 2024, Kan
Anonim

Lady's Mantle er en lavtvoksende urt som produserer delikate klynger av klasede gule blomster. Mens den historisk har blitt brukt medisinsk, dyrkes den i dag mest for sine blomster som er veldig attraktive i border, avskårne blomsteroppsatser og i beholdere. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker damemantel i containere.

How to Grow Lady's Mantle in containers

Kan du dyrke damemantel i en potte? Det korte svaret er ja! Relativt lavt voksende og vanligvis danner en klumper eller hauger vane, damemantel er godt egnet for containerliv. En enkelt plante kan nå en høyde på 24 til 30 tommer (61-76 cm.) og en spredning på 30 tommer (76 cm.).

Stenglerne er imidlertid tynne og delikate, og blomstene er mange og tunge, noe som ofte betyr at planten faller ned under sin egen vekt. Dette gir en mer haugaktig formasjon som er godt egnet til å fylle ut plass i en container. Hvis du følger thriller, filler, spiller-teknikken når du planter containerne dine, er lady's mantle et ideelt fyllstoff.

Caring for Lady's Mantle in Pots

Som regel foretrekker damemantel delvis fremfor full sol og fuktig,godt drenert, nøytral til sur jord, og beholderdyrket damemantel er ikke annerledes. Det viktigste å bekymre seg for med krukkeplanter er vanning.

Lady's Mantle er en flerårig plante og burde kunne vokse i årevis i beholderen. I det første året med vekst er vanning imidlertid nøkkelen. Vann din beholdervoksne damemantel ofte og dypt i den første vekstsesongen for å hjelpe den med å etablere seg. Den trenger ikke så mye vann det andre året. Selv om den trenger mye vann, liker ikke damemantelen vannfylt jord, så sørg for å bruke en godt drenerende potteblanding og plant i en beholder med dreneringshull.

Lady's mantel er hardfør i USDA sone 3 til 8, noe som betyr at den kan overleve utendørs vintre i en container ned til sone 5. Hvis du bor i et kaldere klima, ta den med inn eller gi vinterbeskyttelse.

Anbefalt: