Nematoder som påvirker erter – tips om behandling av erter med rotnematoder

Innholdsfortegnelse:

Nematoder som påvirker erter – tips om behandling av erter med rotnematoder
Nematoder som påvirker erter – tips om behandling av erter med rotnematoder

Video: Nematoder som påvirker erter – tips om behandling av erter med rotnematoder

Video: Nematoder som påvirker erter – tips om behandling av erter med rotnematoder
Video: 3 BEST Ways To Control Nematodes 2024, April
Anonim

Erter med rotnematoder kan være forkrøplede, visne og gule, og kan gi en mindre avling. Nematoder kan være vanskelig å bekjempe, så forebygging er det beste alternativet. Bruk nematodefrie planter eller resistente erter i hagen din for å unngå disse skadedyrene.

Erterotnematoder

Nematoder er mikroskopiske ormer som infiserer røttene til planter. Det er mange forskjellige arter som angriper ulike typer planter og som forårsaker ulik grad av skade. Nematoder fullfører mesteparten av livssyklusen i planterøtter og overlever i jorda som egg klare til å klekkes neste år.

Common Pea Nematodes

Det er noen få nematoder av erter som er mest vanlig i hager, og de har alle potensial til å forårsake mye skade. De skader røttene, som igjen hindrer plantene i å kunne ta opp tilstrekkelige mengder vann eller næringsstoffer. Tre vanlige nematoder som påvirker erter er:

  • Rotknute-nematode. Denne nematoden forårsaker galle på røttene til erteplanter, gulnende blader, visning og mangel på kraft, men det er tilgjengelige varianter som er motstandsdyktige.
  • Rotlesjonsnematode. Når den er infisert med denne typen nematoder, vil en erteplante ha én primær rot og ingen mindre sekundære røtter. Plantene kan også ha gule blader og hemmet vekst.
  • Ertecystenematode. Erteplanter med cystenematode utvikler gule blader. Det dannes gulaktige cyster på røttene og røttene mangler de nitrogenfikserende knutene de vanligvis har.

Managing Nematodes in the Garden

Nematoder kan være vanskelige, og hvordan du håndterer dem kan avhenge av typen. For eksempel, med cystenematodene, kan du rotere ut erter med en plante som ikke er mottakelig for infeksjon. Dette fungerer imidlertid ikke med rotkneematoder, mest fordi det er så mange vertsplanter for rotknute, inkludert ugress.

Noen skritt du kan ta med alle typer nematoder er å sikre at erteplantene dine har best mulige betingelser for å vokse. Dette gjør dem mindre utsatt for infeksjon og bedre i stand til å få i seg tilstrekkelig vann og næringsstoffer. Endre jorda, bruk gjødsel og vann tilstrekkelig.

Forebygging er også en god strategi for alle typer nematoder. Start hagen din med planter som garantert er nematodefrie, som du kan finne på et kvalitetsbarnehage. Du kan også bruke varianter som motstår nematodesmitte. Forhindre spredning av nematoder ved å praktisere god hagehygiene, ikke flytte angrepne planter og ødelegge de som er hardt angrepet.

Anbefalt: