Primocane And Floricane Differences: How To Tell A Floricane From A Primocane

Innholdsfortegnelse:

Primocane And Floricane Differences: How To Tell A Floricane From A Primocane
Primocane And Floricane Differences: How To Tell A Floricane From A Primocane

Video: Primocane And Floricane Differences: How To Tell A Floricane From A Primocane

Video: Primocane And Floricane Differences: How To Tell A Floricane From A Primocane
Video: Primocanes vs. Floricanes 2024, April
Anonim

Kanebær, eller brambles, som bjørnebær og bringebær, er morsomme og enkle å dyrke og gir en flott høst av deilig sommerfrukt. For å håndtere caneberries godt skjønt, må du vite forskjellen mellom canes som kalles primocanes og de som kalles floricanes. Dette vil hjelpe deg med å beskjære og høste for maksim alt utbytte og plantehelse.

Hva er Floricanes og Primocanes?

Børnebær og bringebær har røtter og kroner som er flerårige, men stokkenes livssyklus er bare to år. Det første året i syklusen er når primokanene vokser. Den påfølgende sesongen blir det floricanes. Primocane-veksten er vegetativ, mens floricane-veksten produserer frukt og dør deretter tilbake slik at syklusen kan starte på nytt. Etablerte caneberries har begge typer vekst hvert år.

Primocan vs. Floricane Varieties

De fleste varianter av bjørnebær og bringebær er floricane fruiting, eller sommerbærende, noe som betyr at de produserer bær bare på det andre året vekst, floricanes. Frukten vises tidlig til midtsommer. Primocane-varianter er også kjent som fallbærende eller evigbærendeplanter.

Evigbærende varianter produserer frukt på floricanes om sommeren, men de produserer også frukt på primocanes. Primocane fruiting oppstår på tuppene tidlig på høsten eller sensommeren det første året. De vil da produsere frukt lavere på primokanene året etter på forsommeren.

Hvis du dyrker denne typen bær, er det best å ofre forsommeravlingen ved å beskjære primokaner etter at de har produsert om høsten. Kutt dem ned nær bakken, og du vil få færre, men bedre kvalitet, bær året etter.

Hvordan skille en Floricane fra en Primocane

Å skille mellom primocanes og floricanes er ofte enkelt, men det avhenger av variasjon og vekstgrad. Vanligvis er primokanene tykkere, kjøttfulle og grønne, mens florikaner i det andre året blir treaktige og brune før de dør tilbake.

Andre primocane og floricane forskjeller inkluderer når frukt vises på dem. Floricanes bør ha mye fortsatt grønne bær om våren, mens primocanes vil ikke ha noen frukt. Floricanes har kortere internoder, mellomrommene mellom bladene på stokken. De har tre brosjyrer per sammensatt blad, mens primokanene har fem brosjyrer og lengre internoder.

Det krever litt øvelse å skille mellom primocanes og floricanes, men når du først ser forskjellene vil du ikke glemme dem.

Anbefalt: