Yellow Nutsedge Facts: Identification and Managing Yellow Nutsedge

Innholdsfortegnelse:

Yellow Nutsedge Facts: Identification and Managing Yellow Nutsedge
Yellow Nutsedge Facts: Identification and Managing Yellow Nutsedge

Video: Yellow Nutsedge Facts: Identification and Managing Yellow Nutsedge

Video: Yellow Nutsedge Facts: Identification and Managing Yellow Nutsedge
Video: Identifying Yellow Nutsedge 2024, Kan
Anonim

Ville planter som fungerer som mat for deg og dyr kan endre oppfatningen din om klassifiseringen "ugress". Gule nøtteplanter (Cyperus esculentus) kalles også jordmandler på grunn av knollens lignende smak. Selv om det ikke er på lokale restaurantmenyer ennå, er dette ugresset også relatert til egyptisk papyrus, en tidlig papirkilde. Hvis du er nysgjerrig på de piggete flerårige ugresset i hagen din, les mer info om gulnøtte. Du kan faktisk ha en interessant perle som vokser i hagen din.

Hva er Yellow Nutsedge?

For mange gartnere og profesjonelle dyrkere er gul nøtteplante ikke bare en plageplante, men en trussel. Selv om det er sant at planten kan spre seg som en ild i tørt gress, er håndtering av gul nøtteskjær bare et spørsmål om å gjenkjenne planten og deretter bruke noen skånsomme organiske produkter som er effektive hvis de brukes konsekvent og til rett tid på året. Manuell dyrking og fjerning er også nyttig gulnøttebekjempelse i områder med lav befolkning.

Gul nøtter ser litt ut som torvgress, men er faktisk i sedge-familien. Den har en trekantet sentral stamme som tykke blader stråler ut fra. Stengelen er hul, oppreist og hårløs. Plantenproduserer knoller eller nøtter under jorda enkeltvis i motsetning til sin fetter, lilla nøtter, som vokser kjeder av nøtter.

Lysebrune spikelets dukker opp om sommeren og utvikler små, fotballformede frø. Dette er en plante som foretrekker fuktige forhold og kan være et problem i altfor vannet felt, grøfter og langs vannveier. Gulnøtteplanter er mest utbredt i full sol.

Fun Yellow Nutsedge Info

Når de er riktig tilberedt, har knollene av gul nøtteskjær en mildhet mellom mandel og paranøtt. Disse knollene ble en gang stekt og m alt opp for å lage en kanel, kakao-lignende drikke. Til dette formålet dyrkes den fortsatt i den spansk-middelhavsregionen. Knollenes søte, nøtteaktige smak gjør dem også fantastiske i desserter og andre retter. De ble også banket inn i en pasta som marsipanerstatning i fattige regioner.

Disse smakfulle knollene spres under jorden gjennom jordstengler og kan enkelt etableres fra bare noen få haikeknoller på gårdsutstyr, verktøy eller til og med klærne dine. Så hvis du ikke planlegger å lage din egen "horchata de chufa" (en populær drikke), er det et must å administrere gule nøtteskjær i hagen din.

Yellow Nutsedge Control

Som de fleste ugress, varierer kontroll alternativene. Det er mange kjemiske formler anbef alt i gul nøtteskjær info på nettet og i hagepublikasjoner. Mange av disse er potensielt giftige og kan påvirke landskapet ditt på lang sikt. Økologiske metoder inkluderer håndtrekking, men du må skaffe alle de vedlagte nøttene, ellers starter planten ganske enkelt neste vår.

Å korrigere dreneringsproblemer og etablere sunt torvgress kan forhindre mye av invasjonen av disse små plantene. Eddik av hagebrukskvalitet er en sikker ugressmiddel for nøtteskjær. Pass på at du får gartnerikarakter, siden de butikkene kjøpte variantene ikke er sure nok. Et nytt produkt, hagebruksmelasse, ser ut til å ha det organiske kicket som trengs for å ta ut nøttegress. Som med alle produkter, følg bruks- og påføringsmetodene som anbefales.

Anbefalt: