Bringebærhornhaleinformasjon – Lær hvordan du håndterer bringebærhornhale

Innholdsfortegnelse:

Bringebærhornhaleinformasjon – Lær hvordan du håndterer bringebærhornhale
Bringebærhornhaleinformasjon – Lær hvordan du håndterer bringebærhornhale

Video: Bringebærhornhaleinformasjon – Lær hvordan du håndterer bringebærhornhale

Video: Bringebærhornhaleinformasjon – Lær hvordan du håndterer bringebærhornhale
Video: Haler først eller stifter først 2024, Kan
Anonim

Bringebærhornhaleskader blir mest synlig på forsommeren. Hva er en bringebærhornhale? Disse vedvepsene legger eggene sine i caneberries, og larvene graver seg inn i stilken og binder den til slutt. Vepsene i seg selv er ikke skadelige for bringebærene dine, men ungene deres gjør omfattende skade. Noen tips om hvordan du håndterer bringebærhornhaler følger.

Bringebærhornhaleinformasjon

Bringebærhornhalelarver er som tenåringer som går amok i bærflekken din. Mens forelderen er opphavsmannen til disse skadedyrene, har de liten effekt på bærstokkene. Kontroll av bringebærhornhaler begynner med kontroll av de voksne, fjerning av vertsplanter og årvåkenhet for å identifisere infiserte stokker. Vertsplanter inkluderer vill hønebær, sukkerbær (som bringebær og bjørnebær) og rose.

Siden kontroll ville starte med å gjenkjenne de voksne og hindre dem i å legge eggene, er det nyttig å identifisere signaler. De voksne er omtrent 1 cm lange, har smale kropper med iriserende svart farge og har veldig lange antenner. Larvene er hvite med brune hoder og en tomme (2,5 cm.) lange. De overvintrer i stokkene og voksne kommer ut frasmå hull i stilken tidlig på våren. Larvene har også en kort, skarp rygg i bakenden, som artsnavnet kommer fra.

Hunnene legger inn egg under epidermis i ny vekst. Vanligvis legger hun bare ett egg per stokk. De perlelignende eggene har en spiss ende og forpupper seg inne i stokkene tidlig på våren. Når de først er larve, går larvene i en spiral oppover stokken. Larver lever av kambium til de når skuddspissen, når de nyter både kambium og marv, og skaper et kammer.

Overvintrende larver som er eldre vil snu retningen og tunnelere inn i merg lenger ned i stokken hvor de tygger ut en stor lomme som de kan overvintre i. Fôringen og tunneleringen fører til at tuppene til ungveksten visner. Dette er tydelig i juni til juli. Hengende spisser og tilstedeværelsen av et eggleggingsarr, mørk rødlig i fargen, indikerer angrep.

Bringebærhornhalebekjempelse er nødvendig så snart det observeres hengende skuddspisser for å forhindre at insektet fester stokken ytterligere og dreper den.

Hvordan administrere bringebærhornhaler

Sunne planter er det første trinnet i kontroll av bringebærhornhale. Mest informasjon om bringebærhornhale anbefaler ikke plantevernmidler som kontroll, men hvis høye angrep er vanlige, bruk kontaktinsektmidler tidlig på våren.

Velg produkter som ikke skader pollinerende insekter. I de fleste tilfeller er manuell praksis den mest nyttige for å kontrollere bringebærhornhaler. Hvis bare noen få stokk er berørt, drep larvene ved å klemme enden av stokken.

For større angrep,beskjær ut endene av stokkene og ødelegge plantematerialet. Se stokkene og fjern tips annenhver uke for å forhindre at larvene modnes og graver seg ned i stokken.

Anbefalt: