What Is An Idared Apple: A Guide To Idared Care And Growing Requirements

Innholdsfortegnelse:

What Is An Idared Apple: A Guide To Idared Care And Growing Requirements
What Is An Idared Apple: A Guide To Idared Care And Growing Requirements

Video: What Is An Idared Apple: A Guide To Idared Care And Growing Requirements

Video: What Is An Idared Apple: A Guide To Idared Care And Growing Requirements
Video: How to Easily Grow Apples, Complete Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Når du tenker på produkter fra Idaho, tenker du sannsynligvis på poteter. På slutten av 1930-tallet var det imidlertid et eple fra Idaho som var rasende blant gartnere. Dette antikke eplet, kjent som Idared, har blitt et sjeldent funn i barnehager og hagesentre, men er fortsatt et favoritteple til baking. Fortsett å lese for å lære hvordan du dyrker idared epletrær.

Idared Apple Info

De populære epletrærne Jonathan og Wagener er foreldreplantene til Idared-epler. Siden de ble introdusert på slutten av 1930-tallet, har Idared-epler også hatt avkom, de mest bemerkelsesverdige var Arlet og Fiesta.

Idared produserer mellomstore, runde epler med grønt skall som er kraftig stripete med rødt, spesielt på sidene som vender mot solen. Huden kan noen ganger være litt tykk, og krever peeling før du spiser. Kjøttet er hvitt til kremfarget med en søt, men litt syrlig smak. Den er også sprø og finkornet, og holder formen godt når den er tilberedt.

Idared var veldig populær på sin tid for den lange lagringstiden på omtrent seks måneder, og smaken som blir bedre jo lenger den lagres.

How to Grow Idared Apple Trees

Idared epletrærer sporbærende og hardføre i sone 4 til 8. De foretrekker en rik, leirholdig, godt drenerende jord.

Plant Idared epletrær i full sol hvor de vil ha plass til å vokse til gjennomsnittlig 12 til 16 fot (4-5 m.) høyde og bredde. Idared epletrær beskjæres ofte årlig for å holde dem ca. 8 fot (2 m.) høye for enkel høsting og vedlikehold. De kan også læres opp til espaliere.

Fra frø kan Idared produsere frukt på to til fem år. De produserer sine velduftende, hvite epleblomster tidlig, men frukt høstes sent, vanligvis på høsten rundt oktober til begynnelsen av november.

Når du dyrker Idared-epler, må du ha et annet eple i nærheten for pollinering, siden Idared-epler er selvsterile. Anbef alte pollinatorer for Idared-epler inkluderer:

  • Stark
  • Granny Smith
  • Spartan
  • Red Windsor
  • Grenadier

Grenser eller bermer av planter som tiltrekker pollinatorer er fordelaktig å ha i nærheten av små frukttreplantinger. Kamille er også en anbef alt følgeplante for epler.

Anbefalt: