What Is A Lilly Pilly Plant: Learn About Growing A Lilly Pilly Shrub

Innholdsfortegnelse:

What Is A Lilly Pilly Plant: Learn About Growing A Lilly Pilly Shrub
What Is A Lilly Pilly Plant: Learn About Growing A Lilly Pilly Shrub

Video: What Is A Lilly Pilly Plant: Learn About Growing A Lilly Pilly Shrub

Video: What Is A Lilly Pilly Plant: Learn About Growing A Lilly Pilly Shrub
Video: How to grow a beautiful Lilly Pilly hedge 2024, Kan
Anonim

Lilly pilly busker (Syzygium luehmannii) er vanlig i regnskoger i Australia, men få gartnere i dette landet kjenner igjen navnet. Hva er en lilly pilly plante? Det er et eviggrønt frukttre som er hjemmehørende i "down under." Lilly pilly busker er prydplanter og er utmerkede hekkplanter. Hvis du vurderer å dyrke en lilly pilly eller ønsker mer informasjon om lilly pilly plantepleie, les videre.

Hva er en Lilly Pilly-plante?

Australiere er godt kjent med lilly pilly busken (også stavet lilli pilli). Den er hjemmehørende i det landet, hvor den vokser i naturen opp til 90 fot (27,5 m.) høy. Imidlertid er den mindre i dyrking. De som planter lilly pilly busker rapporterer at kultiverte planter stopper ved 30 fot (9 m.).

Lilly Pilly-planten er et ganske stort frukttre med en gråtende krone. Disse buskene er eviggrønne og har lange, støttede bol og tett løvverk. Frukten er stor og lys rød eller rosa. Lilly pilly frukt er ganske populær i Australia, hvor du finner kommersielle produsenter som planter lilly pilly busker. Trærne brukes også kommersielt til tømmer.

Growing a Lilly Pilly Plant

Lilly pilly-busker er også mye dyrket og vokser godt i hager eller hekker. De er veldig attraktive trær med kremhvite blomster om sommeren. Frukten utvikler seg om høsten.

Sorten ‘Cherry Satinash’ brukes ofte i dyrking. Det tilbyr nytt løvverk medstrålende rosa tips og er en populær hekkplante.

Hvis du bor i et område med middelhavsklima, bør planting av lilly pilly busker være på listen. Når buskene er riktig plassert, er pleie av lilly pilly plante på et blunk.

Dette er busker og små trær som er fleksible med tanke på vekstkrav. De vil vokse i fullt sollys, delvis skygge eller til og med halvskygge. Plant dem i nesten hvilken som helst jord og se hvordan de trives, fra sandjord til leirjord. De godtar til og med s altvann og dårlig jord.

Lilly pilly-plantestell er enkelt, og disse er flotte eviggrønne planter for en tett hekk som krever lite vedlikehold. I hagen vil de tiltrekke seg fugler, sommerfugler, bier og pattedyr, og fungerer godt for erosjonskontroll.

Anbefalt: