Kan du dyrke stemorsblomster om vinteren - Lær om kuldetoleranse for stemorsblomst

Innholdsfortegnelse:

Kan du dyrke stemorsblomster om vinteren - Lær om kuldetoleranse for stemorsblomst
Kan du dyrke stemorsblomster om vinteren - Lær om kuldetoleranse for stemorsblomst

Video: Kan du dyrke stemorsblomster om vinteren - Lær om kuldetoleranse for stemorsblomst

Video: Kan du dyrke stemorsblomster om vinteren - Lær om kuldetoleranse for stemorsblomst
Video: Which Flowers Grow in Winter Season - Cold Tolerant Plants 2024, Kan
Anonim

De er den typiske kuleværsblomsten, så kan du dyrke stemorsblomster om vinteren? Svaret er at det kommer an på hvor du bor. Hager i sone 7 til 9 kan få litt kaldt vintervær, men disse små blomstene er hardføre og kan vedvare gjennom kuldeperioder og gi farge til vinterbed.

Drukne stemorsblomster om vinteren

Om du kan dyrke stemorsblomster utendørs om vinteren, avhenger av klimaet og vintertemperaturene. Områder mye lenger nord enn sone 6 er vanskelige og kan ha vintervær som dreper stemorsblomster.

Når temperaturen kommer ned til rundt 25 grader F. (-4 C.), vil blomster og løvverk begynne å visne, eller til og med fryse. Hvis forkjølelsen ikke varer for lenge, og plantene er etablert, kommer de tilbake og gir deg flere blomster.

Pansy Winter Care

For å sikre at stemorsblomstene dine holder seg gjennom vinteren, må du sørge for godt stell og plante dem til rett tid. Etablerte planter er bedre i stand til å overleve.

Pansy kuldetoleranse starter ved røttene og de må plantes i jord som er mellom 45 og 65 grader F. (7-18 C.). Plant din vinter stemorsblomster på slutten avseptember i sone 6 og 7a, tidlig i oktober for sone 7b, og slutten av oktober i sone 8.

Storsblomster vil også trenge ekstra gjødsel om vinteren. Bruk flytende gjødsel, da det vil være vanskeligere for plantene å ta opp næring fra granulær gjødsel om vinteren. Du kan bruke en formel spesifikk for stemorsblomster og bruke den med noen få ukers mellomrom gjennom hele sesongen.

Vinterregn kan vise seg å være skadelig for stemorsblomster og forårsake rotråte. Bruk høybed der det er mulig for å forhindre stående vann.

Hold ugress i sjakk ved å trekke i det og bruke mulch rundt stemorsblomstene. For å få flere blomster ut av vintersesongen, skjær av døde blomster. Dette tvinger plantene til å bruke mer energi på å produsere blomster i stedet for å produsere frø.

Pansy Cold Protection

Hvis du får en uvanlig kulde, som -7 C., i noen dager eller lenger, kan du beskytte plantene for å forhindre at de fryser og dør. Den enkleste måten å gjøre dette på er å legge på et par tommer (5 cm) furuhalm for å fange inn varmen. Så snart det kalde været er over, riv av halmen.

Så lenge du gir stemorsblomstene dine god vinterpleie og du ikke har for kaldt vær, kan du dyrke disse muntre blomstene hele vinteren mens du venter på at våren skal komme.

Anbefalt: