Hvordan pode et Mayhaw-tre: Lær om Mayhaw-podemetoder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan pode et Mayhaw-tre: Lær om Mayhaw-podemetoder
Hvordan pode et Mayhaw-tre: Lær om Mayhaw-podemetoder

Video: Hvordan pode et Mayhaw-tre: Lær om Mayhaw-podemetoder

Video: Hvordan pode et Mayhaw-tre: Lær om Mayhaw-podemetoder
Video: Как посадить дерево, чтобы оно росло в 3 раза быстрее. Метод корневого обучения. 2024, Kan
Anonim

Mayhaws (Crataegus spp.) er herlig dekorative frukttrær som er hjemmehørende i det amerikanske sørlandet. I tillegg til de innfødte mayhaw-stammene, er det utviklet kultivarer som gir større frukt og mer sjenerøse avlinger. Kan du pode mayhaws? Ja, du kan, og mange av mayhaw-kultivarer er podet på andre mayhaw-rotstokker. For mer informasjon om mayhaw-poding, inkludert tips om hvordan du poder en mayhaw, les videre.

Om Mayhaw Grafting

Med en avrundet baldakin, attraktive blader og prangende hvite blomster, er mayhawen et vakkert tillegg til enhver hage. Mayhaws er i samme slekt som hagtorn, og de produserer små frukter som ligner crabapples.

Frukten er ikke særlig velsmakende rett utenfor treet. Den brukes imidlertid til å lage deilige geléer og kan brukes i andre kulinariske prosjekter. I moderne tid blir mayhaws i økende grad dyrket for frukten deres. Ofte vil dyrkere som ønsker å dyrke mayhaws kommersielt pode mayhaw-trær på hardføre grunnstammer.

Å pode en mayhaw, eller et hvilket som helst tre, innebærer botanisk sammenføyning av baldakinen til en type tre med røttene til en annen. Arten som gir røttene til et podet tre kalles grunnstammen. Kultivaren erbrukes som baldakin for å øke fruktproduksjonen. Delene av kultivargrenen som skal festes ved poding, strippes for bark. De er bundet til en strippet del av grunnstammen til de to trærne faktisk vokser inn i hverandre.

Hvordan pode et Mayhaw-tre

Hvordan kan du pode mayhaws? Poding av en mayhaw utføres best på senvinteren, rundt midten av februar. Hvis du er interessert i mayhaw-poding, vil du gjerne lære at treet poder lett. Faktisk vil mayhaws pode med nesten alle arter av hagtorn. Det beste alternativet er imidlertid å bruke en grunnstamme av mayhaw.

Det finnes forskjellige måter å kutte bitene av kultivaren som skal podes på en grunnstamme. De typene koblinger som fungerer best for mayhaw-podning er pisk- og tungegraft og enkelt pisk-graft. En forbindelse som kalles en sp altepode brukes for større trær.

Trærne som brukes til grunnstammer må være kompatible med det lokale klimaet og jordsmonnet. Topp mayhaw grunnstammevalg kan variere mellom stater og til og med regioner. I Mississippi, for eksempel, er en foretrukket grunnstamme persillehaw. I de fleste stater er imidlertid det beste utvalget for en grunnstamme vanligvis en mayhaw-frøplante.

Anbefalt: