Beholderplanting med Dracaena: Velge ledsagere for Dracaena i en pott

Innholdsfortegnelse:

Beholderplanting med Dracaena: Velge ledsagere for Dracaena i en pott
Beholderplanting med Dracaena: Velge ledsagere for Dracaena i en pott

Video: Beholderplanting med Dracaena: Velge ledsagere for Dracaena i en pott

Video: Beholderplanting med Dracaena: Velge ledsagere for Dracaena i en pott
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, April
Anonim

Like vanlig som edderkoppplanter og filodendron, er også potteplanten dracaena. Likevel fungerer dracaena, med sitt dramatiske oppreiste løvverk, også godt med andre planter som en komplementær aksent. Hvilke ledsagere er egnet for dracaena? Den følgende artikkelen inneholder informasjon om planting med dracaena-par i potte, inkludert forslag til ledsagere av dracaena-planter.

Om planting med Dracaena

Dracaena er en stueplante som er lett å dyrke og ta vare på. Det er en rekke kultivarer som generelt varierer hovedsakelig i høyden. Når det er sagt, vil beholderdyrking av dracaena begrense størrelsen. For eksempel kan D. fragrans, eller maisplanten dracaena, vokse opp til 50 fot (15 m.) i høyden i det tropiske Afrika, men inne i en beholder topper den seg ikke høyere enn 6 fot (2 m).).

Avhengig av høyden til dracaena-plantekompaniene, kan det være mer sannsynlig at du velger den mindre Song of India (D. reflexa 'Variegata') med sine spraglete gule og grønne blader som bare vil oppnå en høyde på rundt 3 til 6 fot (1-2 m.).

Når du velger planter som fungerer godt med dracaena, må du huske på kravene. Naturenav følgeplantinger er å kombinere planter som har lignende lys-, fôrings- og vannbehov.

Dracaena-planter trives i rik, godt drenerende pottejord. De trenger bare å vannes godt en gang i uken og fôres i vekstsesongen (mars-sept.) en eller to ganger. De er ikke tunge matere, og de trenger heller ikke å være konsekvent fuktige. De trenger også en moderat mengde indirekte sollys.

Companions for Dracaena

Nå som du vet hva dracaenas behov er, la oss se på noen mulige dracaena-par. Når hagesentre eller blomsterhandlere setter sammen blandede beholdere, bruker de vanligvis regelen "thriller, filler, spiller." Det vil si at det vil være en "thriller" som dracaena med en viss høyde som vil fungere som fokuspunktet, noen lavtvoksende "filler"-planter, og en "spiller", en plante som skaper interesse ved å fosse over kanten av beholderen.

Siden dracaena er en middels lys plante, prøv å fremheve den med lavt til middels blomstrende ettårige planter som noen fargerike impatiens, og deretter aksent med en lilla søtpotetranke. Du kan også blande inn stauder som korallklokker, sammen med noen krypende jenny og kanskje en petunia eller to også.

Antallet følgeplanter er diktert av størrelsen på beholderen. Sørg for å gi dem litt plass til å vokse hvis de ikke allerede er i full størrelse. En generell tommelfingerregel er tre planter til en beholder, men hvis beholderen din er stor, kast reglene ut av vinduet og fyll i plantekassen. Hold "thrilleren", dracaenaen, mot midten av beholderen og byggut derfra.

For ekstra interesse, ikke bare bland det ved å legge til stauder og ettårige planter, men velg også planter med forskjellige farger og teksturer, noen som blomstrer og noen som ikke blomstrer. Virkelig, så lenge du har dracaenas økende krav i tankene (moderat, indirekte lys, moderat vann og minimal fôring) og tilpasser disse til dine ledsagervalg, begrenses alternativene dine kun av fantasien din.

Anbefalt: